Tottenham Hotspur lijdt pijnlijk verlies in strijd om Champions League-ticket

Alexander Isak scoort de openingstreffer
Alexander Isak scoort de openingstrefferAFP
Tottenham Hotspur heeft in de strijd om een ticket voor de Champions League van volgend seizoen mogelijk een dure nederlaag geleden. Newcastle United was op eigen veld met 4-0 te sterk voor de ploeg van coach Ange Postecoglou. Twee doelpunten kwamen op naam van oud-Willem II'er Alexander Isak.

Na een half uur kwam Newcastle op voorsprong. Isak kapte, op weg naar het doel van de Spurs, verdediger Mickey van de Ven uit en schoot vervolgens hard raak. Twee minuten later was het na slecht uitverdedigen van de Spurs opnieuw raak. Weer was er een ongelukkige rol voor Van de Ven, die nu werd uitgekapt door Anthony Gordon, die vervolgens ook doelman Guglielmo Vicario passeerde.

Kort na rust bediende Bruno Guimarães met een pass van achteruit de vanaf eigen helft gestarte Isak, die Vicario na een lange rush passeerde met een schot in de verre hoek. Het was al zijn zeventiende doelpunt dit seizoen in de Premier League. In de slotfase zorgde Fabian Schär met een kopbal voor de 4-0.

Concurrent Aston Villa, dat evenveel punten heeft, bezoekt zondag Arsenal. Newcastle kwam dankzij de zege 3 punten dichterbij, maar heeft nog wel 10 punten achterstand op Newcastle.