Tottenham Hotspur buigt achterstand om tegen Luton en pakt belangrijke punten

Son scoort de 2-1 tegen Luton
Son scoort de 2-1 tegen LutonANP
Son Heung-min heeft Tottenham Hotspur aan een zwaarbevochten thuiszege op Luton Town geholpen. De spits tekende in de 86e minuut voor het winnende doelpunt (2-1).

Zo deden de Spurs alsnog goede zaken in de race voor een ticket voor de nieuwe editie van de Champions League, waaraan minimaal vier Engelse ploegen mogen deelnemen. Tottenham kwam in punten gelijk met Aston Villa, de nummer 4 van de ranglijst die later op zaterdag nog in actie komt tegen Wolverhampton Wanderers.

Chong opent score

De Nederlander Tahith Chong opende al in de derde minuut de score voor Luton Town. Tottenham Hotspur kwam in de 51e minuut op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Issa Kaboré. Micky van de Ven zat de hele wedstrijd op de bank bij Tottenham. De verdediger is hersteld van een hamstringblessure die hem de oefenduels van het Nederlands elftal met Schotland en Duitsland kostte.

Statistieken Tottenham-Luton
Statistieken Tottenham-LutonFlashshare

Sheffield speelt gelijk met Hamer

Gustavo Hamer speelde met Sheffield United gelijk tegen Fulham (3-3). Hij bereidde een van de twee doelpunten van zijn ploeggenoot Ben Brereton voor. Kenny Tete mocht in de slotfase invallen bij Fulham. Justin Kluivert won met Bournemouth van Everton (2-1). Verdediger Seamus Coleman van Everton maakte onbedoeld het beslissende doelpunt. Hij passeerde in blessuretijd zijn eigen doelman. Kluivert had een basisplaats en werd in de 73e minuut gewisseld.