Southampton degradeert na elf jaar uit Premier League; belangrijk punt Nottingham

Ebere Paul Onuachu verlaat verdrietig het veld
Ebere Paul Onuachu verlaat verdrietig het veldProfimedia
Southampton is na elf jaar gedegradeerd uit de Premier League. Het elftal van de Spaanse trainer Rubén Sellés verloor zaterdag voor eigen publiek met 2-0 van Fulham en kan daardoor niet meer ontsnappen aan degradatie.[/p]

De Braziliaanse oud-PSV'er Carlos Vinícius opende kort na rust de score voor Fulham, waar de Nederlandse verdediger Kenny Tete een basisplaats had. De Servische invaller Aleksandar Mitrovic haalde in de 72e minuut met de tweede treffer het laatste beetje hoop weg bij de thuisploeg (0-2). Mitrovic keerde terug na een schorsing van acht duels. De Engelse voetbalbond FA gaf de aanvaller die straf voor het belagen van de scheidsrechter Chris Kavanagh in de FA Cup-wedstrijd tegen Manchester United.

Southampton promoveerde in 2012 als nummer 2 van het Championship naar de Premier League. In 2016 eindigde de club nog als zesde, de beste prestatie sinds de terugkeer op het hoogste niveau.

Nottingham Forest

Nottingham Forest pakte bij Chelsea een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie: 2-2. Taiwo Awoniyi bracht Nottingham voor rust op voorsprong, maar na de pauze scoorde Raheem Sterling twee keer voor Chelsea. Awoniyi hielp Nottingham na ruim een uur spelen met zijn tweede doelpunt langszij.

Nottingham staat nu met 34 punten op de zestiende plek. Everton, dat zondag Manchester City ontvangt, is zeventiende met 32 punten. Leeds United speelde eerder op zaterdag gelijk tegen Newcastle United (2-2) en heeft 31 punten. Nummer 19 Leicester treft maandag Liverpool en staat op 30 punten. Southampton heeft er 24. De nummers 18 tot en met 20 degraderen.