Tsjechische voetbalbond stelt onderzoek in naar rellen na bekerfinale in Plzen

Rellen na de wedstrijd
Rellen na de wedstrijdProfimedia
De Tsjechische voetbalbond heeft een onderzoek ingesteld na de 2-1 overwinning van Sparta Praag op Viktoria Plzen in de Tsjechische bekerfinale, waarbij hooligans van beide partijen met elkaar vochten op het veld na het laatste fluitsignaal.

De Tsjechische voetbalbond zei dat het rekening zal houden met de informatie van beide clubs en van de politie, die uiteindelijk de tientallen onverlaten die het veld bestormden, vaak met capuchons over hun gezicht, uit elkaar dreef.

"Het bestuur van de voetbalbond van Tsjechië is direct na afloop van de wedstrijd van woensdag in de MOL Cup-finale begonnen met een eigen onderzoek naar de incidenten die gepaard gingen met de genoemde wedstrijd," zei de bond in een verklaring.

Aanvallende middenvelder Veljko Birmancevic scoorde in de blessuretijd van de tweede helft en bezorgde Sparta Praag daarmee de overwinning en de binnenlandse dubbel voor de Tsjechische kampioen.

Spelers van beide teams verlieten het veld en de prijsuitreiking werd uitgesteld toen verschillende Plzen-spelers en trainers probeerden om de 'supporters' te kalmeren na de wedstrijd die werd gespeeld in hun thuisstadion, meldden lokale media.

Reputatie

De rellen verstoorden ook de live-uitzending van de Tsjechische televisie in de buurt van het Sparta Praag-gedeelte nadat twee plastic stoelen naar de presentatoren werden geslingerd, waarbij een van hen werd geraakt, meldden de media. De Tsjechische voetbalbond had de wedstrijd aangemerkt als risicowedstrijd en veroordeelden de hooligans die het veld bestormden voor het schaden van de reputatie van de competitie.

"De voetbalbond betreurt de gebeurtenissen die plaatsvonden na de finale omdat ze het voetbal als geheel ernstige schade toebrengen", aldus de bond. "Vooral omdat er momenteel sprake is van een opleving van het voetbal in Tsjechië, waaraan de fans ook hun steentje bij hebben gedragen", aldus de bond.