Xavi hekelt 'maximale onrechtvaardigheid' na afgekeurd doelpunt in El Clasico

Xavi was het niet eens met de beslissing om geen doelpunt toe te kennen
Xavi was het niet eens met de beslissing om geen doelpunt toe te kennenProfimedia
Nadat een doelpunt van Lamine Yamal was afgekeurd door VAR in Barcelona's 3-2 nederlaag bij Real Madrid, bekritiseerde Barcelona coach Xavi Hernandez de arbitrage in LaLiga, die geen doellijntechnologie gebruikt.

Dankzij de doelpunten van Vinicius Jr en Lucas Vazquez kwam Real twee keer op gelijke hoogte, nadat Andreas Christensen en Fermin Lopez Barca zondag op voorsprong hadden gezet. De inzet van Yamal in de 28e minuut werd enkele minuten door de VAR bekeken, omdat de bal over de lijn leek te gaan voordat Real-doelman Andrey Lunin de bal wegwerkte. Het doelpunt werd afgekeurd en de VAR kende een corner toe aan Barca. Jude Bellingham scoorde de beslissende treffer in de 91e minuut en zorgde daarmee voor de vierde opeenvolgende overwinning van Real op de Catalanen. Barca staat op de tweede plaats met 11 punten, een achterstand die moeilijk ongedaan te maken zal zijn met nog zes wedstrijden te spelen.

"We kunnen ze niet controleren. Dit zijn scheidsrechterlijke acties. Ik denk dat het team het heel goed doet, we hebben heel goed gestreden, we waren beter dan Real op hun eigen veld en ik denk dat we de drie punten in alle opzichten hebben verdiend," vertelde Xavi aan verslaggevers. "Mijn gevoel vandaag is er een van maximale onrechtvaardigheid. Dat spreekt voor zich, iedereen heeft het gezien", voegde hij eraan toe. "Mijn gevoel is dat de wedstrijd van vandaag niet eerlijk was."

LaLiga is de enige top vijf competitie in Europa die geen doellijntechnologie gebruikt. Nadat fans van Barcelona LaLiga bekritiseerden voor het ontbreken van de technologie, reageerde chef Javier Tebas op X door verschillende rapporten te delen van eerdere incidenten waarbij de technologie onnauwkeurig bleek te zijn met de woorden: "geen commentaar".