Koploper Willem II pakt op de valreep punt; FC Groningen loopt twee punten in

Willem II heeft drie punten voorsprong op de nummer 2, Roda JC en vier op FC GroningenANP
Willem II heeft op de valreep een punt gepakt bij MVV. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie maakte in Maastricht pas in de blessuretijd gelijk: 1-1. FC Groningen heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Willem II en Roda JC. De nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie verkleinde de achterstand op de ranglijst met een 3-0-zege op SC Cambuur.

Na het gelijkspel komt Willem II op 74 punten. Roda JC, dat vrijdag gelijkspeelde tegen De Graafschap (1-1), heeft 3 punten minder. MVV is de nummer 7 van de eerste divisie.

Ondanks het verschil op de ranglijst was MVV de betere ploeg in de eerste helft. Vooral Dailon Livramento liet zich zien met een aantal gevaarlijke acties. De spits tekende in de elfde minuut ook voor de 1-0. Na een snelle counter legde Nicky Souren de bal af, waarna Livramento eenvoudig kon scoren.

Willem II was na rust via onder anderen Jeredy Hilterman en invaller Jeremy Bokila gevaarlijk, maar MVV-keeper Romain Matthys had een antwoord op de inzetten. Livramento kreeg nog mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. In de blessuretijd tekende Hilterman alsnog voor de gelijkmaker, 1-1.

Goalgetters MVV-Willem II
Goalgetters MVV-Willem IIFlashsha.re

FC Groningen wint met tien

FC Groningen heeft na de 3-0 zege nog 4 punten minder dan koploper Willem II en één punt minder dan Roda. Willem II speelde eerder op de zaterdag gelijk bij MVV (1-1) en Roda verspeelde vrijdag twee punten tegen De Graafschap (1-1).

FC Groningen, dat al sinds begin februari ongeslagen is in de KKD, trok de goede lijn door tegen Cambuur. Het elftal van Dick Lukkien opende in de 23e minuut de score via Marvin Peersman. De voormalige speler van Cambuur kopte een corner van Laros Duarte bij de tweede paal binnen. Na een goede steekbal van Romano Postema schoot Thom van Bergen tien minuten later de 2-0 binnen.

Laros Duarte was na rust met een hard schot dicht bij een derde treffer voor de thuisploeg, waarna Van Bergen een kopkans niet wist te verzilveren. Groningen eindigde de wedstrijd met tien man, na een overtreding van keeper Hidde Jurjus op de doorgebroken Milan Smit. Ondanks het ondertal scoorde Groningen in de slotfase nog via Postema: 3-0.

Goalgetters FC Groningen-SC Cambuur
Goalgetters FC Groningen-SC CambuurFlashsha.re

ADO gelijk

ADO Den Haag lijkt over enkele weken met weinig vertrouwen aan de play-offs te beginnen. Het elftal van trainer Darije Kalezic, dat lange tijd meedeed in de strijd om directe promotie, verspeelde ook tegen FC Eindhoven punten: 1-1. Jerry van Wolfgang zette ADO halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong, maar Farouq Limouri maakte na rust gelijk. ADO pakte uit de laatste tien duels slechts 10 punten en is afgezakt naar de vijfde plaats.