FC Groningen lijdt puntenverlies tegen NAC Breda en kijkt toe wat Roda JC doet

NAC's Aime Omgba met een tackle op Groningens Jorg Schreuders
NAC's Aime Omgba met een tackle op Groningens Jorg SchreudersProfimedia
FC Groningen heeft na zes overwinningen op rij weer eens puntenverlies geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Dick Lukkien kwam tegen NAC Breda niet verder dan 1-1.

NAC kwam in de 50e minuut op voorsprong. De Bredanaars kregen een strafschop na een overtreding van Marvin Peersman op Boyd Lucassen. Groningen-doelman Hidde Jurjus stopte de inzet van Dominik Janosek, maar in de daaropvolgende aanval kopte Manel Royo alsnog raak uit een voorzet van Matthew Garbett.

In de 66e minuut maakte Johan Hove gelijk door de bal in het doel te glijden op aangeven van Marco Rente.

FC Groningen heeft na het gelijkspel 64 punten en staat derde achter Willem II (69) en Roda JC (64). De Limburgers spelen later op zondag tegen VVV-Venlo. NAC is zevende, een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.