Manchester United laat zich niet verrassen door vierdedivisionist

Manchester United viert doelpunt van Hojlund
Manchester United viert doelpunt van HojlundProfimedia
Manchester United heeft zich in de vierde ronde van de strijd om de FA Cup niet laten verrassen door Newport County. De ploeg van coach Erik ten Hag won met de nodige moeite (2-4) van de vierdedivisionist in Wales en voegt zich zo bij de laatste zestien in het Engelse bekertoernooi.

Aanvankelijk leek er niets aan de hand voor Manchester United in het sfeervolle stadionnetje van Newport. Bruno Fernandes zette zijn ploeg al in de 7e minuut op voorsprong na een combinatie met Antony. Zes minuten later stond het al 0-2 door een doelpunt van Kobbie Mainoo, zijn eerste voor de ploeg van Ten Hag, die Marcus Rashford wegens ziekte moest missen.

De laatste zestien leken dicht bij, maar een raak afstandsschot van Bryn Morris was in de 36e minuut al een eerste waarschuwing: 1-2. Kort na rust stond het zelfs weer gelijk nadat William Evans bij een voorzet voor Raphaël Varane was gekomen en de bal via de Franse verdediger had binnengetikt.

Tweede helft neemt United afstand

In de 68e minuut kwam ManUnited toch weer op voorsprong. Antony schoot raak nadat de bal na een schot van Luke Shaw tegen de paal voor zijn voeten was beland. Het was het eerste doelpunt van het seizoen voor de oud-Ajacied. In de blessuretijd maakte Rasmus Højlund er nog 4-2 van.