Manchester United ook onderuit bij West Ham, nu vier duels op rij niet gescoord

West Hams Mohamed Kudus in duel met Manchester Uniteds Luke Shaw en Bruno FernandesAFP
Manchester United is op bezoek bij West Ham United opnieuw tegen een nederlaag opgelopen. De ploeg uit Londen won met 2-0, onder meer dankzij een doelpunt van Mohammed Kudus, met wie Manchester-coach Erik ten Hag in Amsterdam nog betere tijden beleefde. De oud-Ajacied maakte er in de 78e minuut 2-0 van, dat was ook de eindstand.

Ten Hag, wiens positie wankelt, trof met Edson Álvarez nog een oude bekende. Zijn ploeg oogde opnieuw zwak in het olympisch stadion van Londen. Toch kreeg Manchester, met debutant Willy Kambwala op de plaats van de zieke verdediger Raphaël Varane, voor rust enkele kansjes. Alejandro Garnacho stuitte op West Ham-doelman Alphonse Aréola, die met de nodige moeite ook een schot van Kobbie Mainoo pareerde.

Basisopstellingen en spelersbeoordelingen West Ham - Manchester United
Basisopstellingen en spelersbeoordelingen West Ham - Manchester UnitedFlashshare

De thuisploeg drong na rust aan. Een kopbal van Jarrod Bowen kon nog net over het doel worden getikt door doelman André Onana. Die eveneens voormalige Ajacied had geen antwoord toen Bowen na een combinatie met Lucas Paquetá vrij voor hem verscheen. Dat was in de 72e minuut. Zes minuten later passeerde ook Kudus zijn voormalige collega bij Ajax.

Statistieken West Ham - Manchester United
Statistieken West Ham - Manchester UnitedFlashshare

Door de nederlaag, de achtste van het seizoen, werd Manchester United op de ranglijst van de Premier League gepasseerd door West Ham. De ploeg van Ten Hag zakte naar de achtste plaats en speelt op tweede kerstdag thuis tegen het goed presterende Aston Villa.