Tijjani Reijnders met goal tegen Slavia Praag belangrijk voor AC Milan

Tijjani Reijnders viert met zijn teamgenoten de 2-1 tegen Slavia Praag
Tijjani Reijnders viert met zijn teamgenoten de 2-1 tegen Slavia PraagANP
Tijjani Reijnders heeft er mede voor gezorgd dat AC Milan in de achtste finales van de Europa League een positief resultaat heeft overgehouden aan het duel met Slavia Praag. De Oranje-international maakte de 2-1. De Italianen wonnen uiteindelijk met 4-2. Volgende week is de return in Praag.

Reijnders kreeg vlak voor rust bij een 1-1-stand de bal uit een hoekschop en schoot deze vervolgens in de korte hoek. Olivier Giroud had AC Milan op voorsprong gezet, maar David Doudera maakte enkele minuten later alweer gelijk. Slavia Praag stond toen al enige tijd met tien man na rood voor Malick Diouf. De verdediger ging veel te hard in op Christian Pulisic.

Na het doelpunt van Reijnders werd het voor het rustsignaal zelfs 3-1. Ruben Loftus-Cheek kopte raak uit een corner van Alessandro Florenzi, die kort daarvoor ook de assist gaf op de Nederlander.

In ondertal wist Slavia Praag de spanning na 65 minuten spelen toch weer terug te brengen. De ingevallen Ivan Schranz knalde op knappe wijze diagonaal raak. AC Milan zette in de slotfase aan en forceerde de 4-2. Na een fraaie actie van Rafael Leão scoorde Pulisic. Kort daarvoor was Reijnders gewisseld.