FC Astana begint met zege op Ludogorets van Sergio Padt in voorronde Europa League

FC Astana won de wedstrijd met 2-1
FC Astana won de wedstrijd met 2-1Profimedia
FC Astana heeft de eerste wedstrijd tegen Ludogorets in de derde voorronde van de Europa League met 2-1 gewonnen. De winnaar van het tweeluik tussen de kampioenen van Kazachstan en Bulgarije neemt het in de play-offs voor het hoofdtoernooi op tegen Ajax.

Ludogorets opende in de 34e minuut de score via Noah Sonko Sundberg. Zarko Tomasevic maakte namens de thuisploeg vijf minuten voor rust de gelijkmaker, waarna Aleksandr Marochkin in de 53e minuut voor de 2-1 tekende. Bij Ludogorets stond de Nederlandse keeper Sergio Padt in de basis.

De terugwedstrijd in Bulgarije staat volgende week donderdag op het programma. Ajax speelt op 24 augustus een uitwedstrijd tegen de winnaar, waarna de return in de Johan Cruijff ArenA een week later volgt.