Padt met Ludogorets na krankzinning duel uitgeschakeld in kwalificatie CL

Sergio Padt is even vliegende keep
Sergio Padt is even vliegende keepProfimedia
De Bulgaarse kampioen Ludogorets is door Olimpija Ljubljana uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi van de Champions League. Bij de club uit de bescheiden stad Razgrad is voormalig FC Groningen-doelman Sergio Padt basisspeler. Na een 1-1 gelijkspel in het eerste duel werd het in Stadion Stožice in de Sloveense hoofdstad 2-1 voor de thuisploeg.

De gastheren begonnen furieus en in het eerste kwartier moest de Duitse arbiter Christian Dingert reeds vier keer de gele kaart trekken voor een speler van Ljubljana. Toen ging het snel. Eerst scoorde middenvelder Kiril Despodov de 0-1 en nog geen drie minuten later lag de gelijkmaker achter Padt via aanvaller Timi Elsnik.

In het vervolg van de wedstrijd ging het gelijk op met een licht overwicht voor de thuisploeg. Het venijn zat echter in de staart. Bij de gasten kreeg de Spaanse middenvelder Son, onder meer oud-Levante, in de 83e minuut een rode kaart en het drama was compleet toen de Slovenen twee minuten in blessuretijd de 2-1 maakten via wederom Elsnik. De ploeg van de verder prima keepende Padt kreeg in de 11e minuut van de blessuretijd nog een uitgelezen kans om weer op gelijke hoogte te komen en daarmee een verlenging af te dwingen.

VAR

De bal ging namelijk op elf meter. Despodov, de maker van de openingstreffer, werd onderuit gehaald door een verdediger, maar de Duitse scheidsrechter wilde in eerste instantie van niets weten. Terwijl het spel onder luid protest van Ludogorets doorging keek de VAR nog eens naar de beelden en daarop werd Dingert naar het scherm geroepen. De Duitser kwam tot inkeer en Despodov ging zelf achter de bal staan. Matevz Vidovsek, de 23-jarige keeper van de thuisploeg, wist de bal echter uit de rechterhoek te stompen. Einde wedstrijd, einde Champions League-avontuur voor Ludogorets en Sergio Padt.

Olimpija Ljubljana neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van het duel tussen het Litouwse Zalgiris en Galatasaray uit Turkije. Het eerste duel eindigde in 2-2 en de return in het Rams Park in Istanbul begint woensdagavond om 20.30 uur.