Sergio Padt naar volgende ronde; megastunt van Klaksvik van Faer Oer

Sergio Padt hield de nul en treft in de volgende ronde Olimpija Ljubljana
Sergio Padt hield de nul en treft in de volgende ronde Olimpija LjubljanaProfimedia
In de tweede voorronde van de UEFA Champions League heeft het Bulgaarse PFK Ludogorets van doelman Sergio Paft in eigen huis orde op zaken gesteld tegen FC Ballkani uit Kosovo en ging het Hongaarse Ferencvaros thuis wel heel lelijk onderuit tegen Klaksvik van de Faer Oer.

Na de 0-0 van een week eerder op de ‘Schapen Eilanden’ had Ferencvaros in eigen huis aan een zege voldoende voor een plek in de volgende voorronde van de Champions League, maar de ploeg van de Nederlandse verdediger mats Knoester verkeek zich bijzonder lelijk op de club uit de voetbaldwergstaat. In het eerste halfuur scoorde Arni Frederiksberg tweemaal en op slag van rust deed Luc Kassi ook nog een duit in het zakje: 0-3.

Na de pauze werd er niet meer gescoord en zo bleven maar liefst 18.187 toeschouwers in de Groupama Arena sprakeloos achter. In de volgende ronde mag de ploeg het nu opnemen tegen het Zweedse BK Häcken dat tweemaal afrekende met The New Saints uit Wales.

Clean sheet

Oud FC Groningen-doelman Sergio Padt had vorige week met zijn PFK Ludogorets een smadelijke 2-0 uitnederlaag geleden in Kosovo. De FC Ballkani was na 45 minuten in de Huvepharme Arena in Razgrad echter al een illusie armer. Twee treffers van Bernard Tekpetey betekenden dat de helft van de klus ook al geklaard was voor de Bulgaren.

Vier minuten na de pauze zorgde Matias Tissera voor nog meer lucht (3-0). Sergio Padt hield zijn doel schoon en zag hoe invaller Caio Vidal in de 78e minuut de 5.353 fans op de banken kreeg en de eindstand op 4-0 bepaalde. In de volgende ronde wacht nu Olimpija Ljubljana uit Slovenië op de lange weg naar de groepsfase van de Champions League.