Team van de Week: PSV levert vier spelers dankzij monsterzege in Friesland

Malik Tillman was een van de uitblinkers aan PSV's zijde in Heerenveen
Malik Tillman was een van de uitblinkers aan PSV's zijde in HeerenveenProfimedia
Elke week selecteert Flashscore op basis van ons interne beoordelingssysteem het Team van de Week. Deze week zal het geen verrassing zijn dat PSV wederom hofleverancier is. De vele doelpunten bij de monsterzege op sc Heerenveen zorgen voor hoge scores bij de Eindhovenaren. Daarnaast levert Vitesse twee spelers en zijn er afgevaardigden van AZ, PEC Zwolle, Sparta Rotterdam, Ajax en RKC Waalwijk.

Mathew Ryan (AZ) 8,1

AZ boekte een ietwat geflatteerde 0-3 overwinning op bezoek bij NEC, maar het had de clean sheet grotendeels te danken aan doelman Ryan, die al na 8 seconden gestrekt moest gaan voor een save. In totaal maakte hij zes reddingen om voor de 12e keer in 26 competitiewedstrijden dit seizoen zijn doel schoon te houden.

Filip Krastev (PEC Zwolle) 8,5

Tijdens de wedstrijd tegen Heracles speelde Krastev als verdedigende middenvelder, maar voor het gemak vullen we hem in als verdediger. Met zijn vier tackles en 10 van de 12 gewonnen duels was hij namelijk van groot belang om de Almeloërs te beperken tot één doelpunt, waardoor de Zwollenaren een 3-1 overwinning konden boeken en zichzelf garanderen van nog een jaar Eredivisie. In de blessuretijd nam hij ook het laatste doelpunt voor zijn rekening na een goeie rush door het midden.

Mike Eerdhuijzen (Sparta Rotterdam) 8

Sparta Rotterdam heeft zich dit weekend zo goed als verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal dankzij een krappe 1-0 overwinning op FC Volendam. Sparta's Mike Eerdhuijzen is eigenlijk altijd solide in de verdediging, zo ook deze zondag tegen zijn oude club, waardoor de nul werd gehouden.

Patrick van Aanholt (PSV) 8,9

De eerste van vier spelers van PSV. Van Aanholt deed pas mee vanaf de 63e minuut, maar toch wist hij een stempel te drukken op de met 0-8 gewonnen wedstrijd bij Heerenveen. Door de achtste en laatste treffer te maken na een een-tweetje met Luuk de Jong bezegelde hij de grootste uitoverwinning van PSV ooit in de Eredivisie en de grootste nederlaag van Heerenveen.

Paxten Aaronson (Vitesse) 8,6

Vitesse heeft zondag de eindfase van het rampseizoen een heel klein beetje kleur gegeven door met 3-2 te winnen van Fortuna Sittard. Daardoor kwamen de Arnhemmers in ieder geval weer op een positief puntenaantal, ondanks de 18 strafpunten. De belangrijkste man aan de zijde van Vitesse was Aaronson, hij maakte het openings- en het winnende doelpunt voor zijn club.

Team van de Week speelronde 31
Team van de Week speelronde 31Flashscore

Guus Til (PSV) 10

Een van de absolute uitblinkers aan PSV's zijde was Guus Til. Hij deed 62 minuten mee aan de slachting van Heerenveen en droeg daarin twee doelpunten en een assist bij. De 1-0 schoof hij na zes minuten beheerst in de lange hoek, de 4-0 tikte hij binnen uit zijn eigen rebound na een goede voorzet van Johan Bakayoko, op wie hij later de assist voor de zesde gaf.

Marco van Ginkel (Vitesse) 8,5

Vitesses Van Ginkel viel in de 60e minuut in tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard en deed waarvoor hij gekomen was: vanuit het middenveld de zestien van de tegenstander intrekken, voor zijn man komen en de bal in het doel schieten. Daarmee scoorde hij de gelijkmaker, waardoor Aaronson later de winnende kon maken.

Malik Tillman (PSV) 9,1

Misschien wel de beste man aan PSV's zijde bij de afstraffing van Heerenveen was Tillman. De 21-jarige Amerikaan gaf de assist op de 1-0, daarna maakte hij de 2-0 doordat hij ongedekt kon binnenkoppen op de voorzet van Jordan Teze, en anderhalve minuut later had hij ook al de derde op wonderlijke wijze erin liggen. Op de grond liggend wist hij de bal nog tussen de benen van de ongelukkige doelman Mickey van der Hart heen te prikken, waarna deze vanuit een lastige hoek het doel inrolde.

Johan Bakayoko (PSV) 8,5

Nog iemand die het op z'n heupen had in Friesland is Bakayoko. Hij gaf de voorzet op de tweede goal van Til, maar zijn 6-0 was het mooiste doelpunt van de avond. Ongeveer bij de dugout begon hij aan een solo die eindigde vlak buiten het zestienmetergebied, waar hij verwoestend uithaalde met links in de korte bovenhoek, buiten bereik van Van der Hart.

Chuba Akpom (Ajax) 8,7

Vlak voor de rust verving Akpom de geblesseerde Brian Brobbey. Ondanks dat hij voorin nogal eenzaam was door de rode kaart van Steven Bergwijn, wist de Brit vaker betrokken te zijn bij Ajax' spel dan Brobbey en scoorde hij bovendien de 2-2 die een punt redde voor de Amsterdammers. In de 89e minuut stond hij op de juiste plek om de rebound uit de poging van Devyne Rensch binnen te tikken.

Richonell Margaret (RKC Waalwijk) 9

RKC Waalwijk hield dit weekend een 2-2 gelijkspel over aan het duel met FC Utrecht en bleef zo op een punt achterstand op Excelsior in de jacht op de veilige 15e plek. Dat dankte het aan supersub Margaret, die een minuut in het veld stond voordat hij de 2-1 binnenschoot op aangeven van David Min.