FC Twente verliest bij NEC en grijpt naast tweede plek Eredivisie

Calvin Verdonk viert na een fraai genomen vrije trap de 1-0 voor NEC
Calvin Verdonk viert na een fraai genomen vrije trap de 1-0 voor NECProfimedia
FC Twente is niet voor minimaal een dag de nummer 2 van de Eredivisie. De club uit Enschede gaf niet thuis in de uitwedstrijd tegen NEC en verloor met 1-0. FC Twente houdt een achterstand van 2 punten op het als tweede geklasseerde Feyenoord, dat zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse verder afstand kan nemen. Feyenoord en FC Twente treffen elkaar volgende week zondag in De Kuip.

Trainer Joseph Oosting van FC Twente miste zijn geschorste aanvoerder Robin Pröpper in Nijmegen. Mees Hilgers en Ricky van Wolfswinkel waren nog ziek en Youri Regeer had te veel last van een bovenbeen. FC Twente was veel in balbezit in de eerste helft, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Koki Ogawa schoot rakelings naast en stuitte op doelman Lars Unnerstall.

NEC kwam in de 49e minuut op voorsprong door een fraai genomen vrije trap van Calvin Verdonk (1-0). Max Bruns bracht zijn ploeg FC Twente in de 53e minuut verder in de problemen. Hij kreeg een rode kaart voor een wilde tackle op een onderbeen van Sontje Hansen.

Met een speler meer op het veld kwam NEC nauwelijks meer in de problemen. Doelman Jasper Cillessen reageerde nog wel attent op een schot van de ingevallen Michel Vlap. Dat was zijn enige redding van de wedstrijd. NEC is goed begonnen aan de tweede helft van het seizoen. De ploeg van trainer Rogier Meijer speelde zondag gelijk tegen Feyenoord in De Kuip (2-2) en schakelde woensdag Go Ahead Eagles uit in de KNVB-beker.