FC Twente maakt tegen Excelsior 0-2-achterstand ongedaan en wint met 4-2

Younes Taha maakte de vierde treffer en viert na afloop feest met het publiek
Younes Taha maakte de vierde treffer en viert na afloop feest met het publiekANP
FC Twente heeft in de Eredivisie de tiende zege van het seizoen behaald. Excelsior werd met 4-2 verslagen, na een 2-0-achterstand. Kantelpunt was een rode kaart voor Excelsior-verdediger Arthur Zagré na 25 minuten.

De Rotterdammers verrasten binnen het kwartier met twee doelpunten. Eerst knalde Troy Parrott met links de bal achter doelman Lars Unnerstall en even later maakte Sven Nieuwpoort met het hoofd pas zijn tweede Eredivisiegoal. In 2014 scoorde hij in dienst van Go Ahead Eagles.

Na de rode kaart voor Zagré, na een wilde tackle op Daan Rots, moest Excelsior met tien man verder. Vlak voor rust kopte Manfred Ugalde de 1-2 binnen, waarna Twente in de tweede helft het duel naar zich toetrok.

De halverwege ingevallen Ricky van Wolfswinkel benutte na bijna een uur een strafschop na hands van Siebe Horemans en tien minuten voor tijd zorgde hij op aangeven van Ugalde voor de 3-2. Met een fraai afstandsschot bepaalde de al in de eerste helft ingevallen Younes Taha de eindstand.