Hakim Ziyech vergroot problemen van Man Utd met twee treffers en assist

Frustraties bij Ten Hag
Frustraties bij Ten HagANP
Hakim Ziyech heeft Manchester United aan een slechte uitgangspositie in de Champions League geholpen. De middenvelder had met twee doelpunten en een assist een groot aandeel in een gelijkspel van Galatasaray (3-3) tegen de ploeg van zijn oude trainer Erik ten Hag bij Ajax.

Bayern München, al geplaatst voor de achtste finales, deed het rustig aan tegen FC Kopenhagen (0-0). De Duitsers leiden de poule met 13 punten, gevolgd door Galatasaray en FC Kopenhagen met 5 punten. United staat met 4 punten onderaan in de groep.

Manchester United sluit de groepsfase op 12 december af met een thuiswedstrijd tegen Bayern München. Galatasaray gaat dan op bezoek bij FC Kopenhagen.

Blunder

Manchester United leidde na 18 minuten met 2-0, na doelpunten van Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes. Hakim Ziyech verzilverde in de 29e minuut een vrije trap voor Galatasaray. Maar Scott McTominay hielp United in de 55e minuut weer aan een voorsprong van twee doelpunten.

Opnieuw Ziyech bracht Galatasaray weer terug in de wedstrijd (2-3). Hij werd geholpen door André Onana, zijn oude ploeggenoot bij Ajax. De doelman ging grof in de fout na een schot van de international van Marokko. Ziyech bereidde in de 71e minuut ook nog de 3-3 van Kerem Aktürkoglu voor.