Einde verhaal Genk in Champions League na rode kaart Servette en penalty's

Genk ligt uit de Champions League na dominant optreden
Genk ligt uit de Champions League na dominant optredenProfimedia
Genk heeft een uitgelezen mogelijkheid om in de derde voorronde van de Champions League te komen niet aangepakt. Na 120 minuten speeltijd, een rode kaart voor Servette en een legio Belgische kansen waren het de Zwitsers die aan het langste eind trokken.

De avond begon gunstig voor Genk na een erg vroege rode kaart voor Servette. Enzo Crivelli werd na een roekeloze tackle al in de derde minuut van het veld gestuurd door de Servische arbiter Novak Simovic, die bijval kreeg van de VAR. Slachtoffer en Genk-aanvoerder Brian Heynen kon niet langer door en werd in de achtste minuut al gewisseld.

Eerste voorsprong van korte duur

Genk begon direct met het onder druk zetten van de Zwitserse opponent, die in de 26e minuut “eindeljk” onder de druk bezweek: Bradley Mazikou veoorzaakte een penalty, oud-Willem II'er Mike Trésor Ndayishimiye aarzelde niet en jaagde de bal de linkerkruising in.

Na een halfuur spelen was het vooral Genk dat aanzette tot aanvallen, maar het duurde niet lang voor Servette toesloeg: Thimothe Cognat’s vrije trap werd van richting veranderd en liet Maarten Vandevoort kansloos voor de gelijkmaker en ruststand van 1-1.

Zwitserse effectiviteit

Genk begon de tweede helft met één wijziging: Joris Kayembe werd gewisseld voor Gerardo Arteaega. Genk drong wederom veel aan en vond kort na de thee alweer het net. Een uitstekende voorzet van Mike Trésor werd ingeknikt door Toluwalase Emmanuel Arokodare en de voorsprong voor blauw-wit.

Echter hield de Belgische voorsprong weer niet lang stand en kwam Servette twaalf minuten na Arokodare’s treffer weer op gelijke hoogte. Antunes vond Chris Bedia in het strafschopgebied, die vervolgens voor een leeg doel kon scoren: 2-2. Kort later kwam Servette-doelman Jeremy Frick met blessureproblemen te zitten, welke uiteindelijik te ernstig bleken. Hij werd vervangen door Joel Mall.

Genk bleef druk zetten en kreeg kansen, maar kwam binnen de reguliere speeltijd niet tot een volgende doorbraak. Servette’s twee schoten op doel bleken genoeg om verlenging af te dwingen in de Cegeka Arena.

Ook verlenging bood geen resultaat

Ook in de verlenging kreeg men hetzelfde spelbeeld voorgelegd als in de reguliere speeltijd. Genk domineerde, had 75% van het balbezit en loste vier schoten op doel, maar kwam wederom niet op voorsprong ondanks alle pogingen het duel in het slot te gooien. Servette had vooral reservedoelman Joel Mall te danken, die een aantal knappe reddingen verrichte om Servette in de wedstrijd te houden en iedereen zo een strafschoppenserie in te loodsen.

Hussayn Touati van Servette mocht beginnen en scoorde, waarna het doemscenario van Genk zich begon te voltrekken: Patrik Hrosovsky miste zijn strafschop. Drie rake strafschoppen volgden, maar met de stand op 3-1 was het doelpuntenmaker Arokodare die Genk de das om leek te doen met een misser. Ronny Rodelin schoot Servette's laatste strafschop erin, wat het einde van Genk in de Champions League betekende.