Zuid-Korea door op Azië Cup ondanks gelijkmaker Maleisië in 15e minuut blessuretijd

Romel Morales (l) is dolgelukkig met zijn gelijkmaker
Romel Morales (l) is dolgelukkig met zijn gelijkmakerProfimedia
Zuid-Korea is als nummer twee in Groep E door in de Azië Cup na een 3-3 gelijkspel tegen Maleisië. Bahrein is verrassend groepswinnaar geworden dankzij een 0-1 zege op Jordanië.

Zuid-Korea had het erg lastig met Maleisië, dat in de eerste twee wedstrijden geen doelpunt wist te scoren. In het Abdullah bin Khalifa Stadium in Doha was het echter drie keer raak. Na een 1-0 ruststand dankzij een doelpunt van Stuttgart-middenvelder Woo-Yeong Jeong (21’) boog Maleisië de stand om via Faisal Halim (51’) en een strafschop van Arif Aiman (62’). Het door de Zuid-Chinese Zee gescheiden land dat uit twee delen bestaat hield daarna lang stand. In de 83e minuut werkte doelman Syihan Hazmi echter de bal in eigen doel.

Daarmee leek de wedstrijd uit te draaien op een gelijkspel, maar Tottenham-sterspeler Heung-Min Son schoot in de vierde minuut van de blessuretijd een strafschop raak. De Saoedische arbiter Khaled Saleh Al-Turais voegde daarna nog 14 minuten blessuretijd toe en Maleisië wist het net nog éénmaal te vinden via Romel Morales (90+15’).

Bahrein

Daarmee redde hij de eer voor zijn land. Het deed Zuid-Korea geen pijn, omdat ze alsnog door zijn in de Azië Cup. Het gevolg was dat Bahrein groepswinnaar is van Groep E. Mlada Boleslav-aanvaller Yusuf werd de matchwinner tegen Jordanië. Laatstgenoemde hoort wel bij de vier beste nummers drie.