Qatar en Tadzjikistan winnen en bereiken knock-outs dankzij fraaie doelpunten

Hassan Al-Haydos en zijn Qatarese ploeggenoten vieren de kwalificatie voor de achtste finalesProfimedia
Qatar en Tadzjikistan zijn als eerste en tweede geëindigd in groep A van de Azië Cup en gaan door naar de achtste finales op het toernooi. China werd derde, maar maakt met twee punten geen al te beste kans om als een van de vier beste nummers drie door te gaan.

Om die eindstand te bereiken versloeg gastland Qatar China met 1-0 in de derde en laatste speelronde. Het doelpunt was er eentje om in te lijsten: Hassan Al-Haydos pegelde in de 66e minuut de bal op de volley vol in de kruising vanuit een corner. Het was het doelpunt van zijn leven, en waarschijnlijk van het toernooi.

Tegelijkertijd won Tadzjikistan met 2-1 zijn wedstrijd tegen Libanon, dat met één punt laatste is geworden. Bassel Zakaria Jradi zorgde nog voor enige hoop voor zijn land, toen hij in de 47e minuut de 1-0 maakte, maar geen 10 minuten later kreeg zijn teamgenoot Kassem El-Zein rood. Libanon hield stand, maar Parvizdzhon Umarbaev in de 80e minuut en Nuriddin Khamrokulov in blessuretijd beslechtten het lot van de Libanezen.