Sassuolo verslaat tweede topteam in een week en wint met 1-0 van negenkoppig Atalanta

Koopmeiners in duel met Davide Frattesi tijdens de wedstrijd gisteravond
Koopmeiners in duel met Davide Frattesi tijdens de wedstrijd gisteravondProfimedia
Een treffer in de tweede helft van spits Armand Lauriente bezorgde Sassuolo zaterdag in de Serie A een verrassende 1-0 overwinning op negenkoppig Atalanta, waarmee een einde kwam aan de ongeslagen reeks van de bezoekers in de Italiaanse competitie dit kalenderjaar.

Wedstrijdverslag

Atalanta kwam vlak voor het halve uur met 10 man te staan toen verdediger Joakim Maehle na een VAR-review werd weggestuurd voor een overtreding op Sassuolo-aanvaller Domenico Berardi. Sassuolo nam in de 55e minuut de leiding via Lauriente, die om Hans Hateboer heenging en met een schitterend schot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal bij de tweede paal binnenschoot voor zijn vierde doelpunt in zijn eerste seizoen in de Serie A.

Nederlander Teun Koopmeiners kreeg tien minuten later de kans om uit een vrije trap op gelijke hoogte te komen, maar Sassuolo-keeper Andrea Consigli redde knap. Middenvelder Nedim Bajrami had met nog acht minuten te gaan in de reguliere tijd de voorsprong kunnen verdubbelen voor de gastheren, maar Atalanta-doelman Juan Musso stond op de juiste plaats om zijn inzet te pareren.

Atalanta kwam in de blessuretijd met negen man te staan, nadat invaller Luis Muriel een directe rode kaart kreeg na wat leek op een woordenwisseling met de scheidsrechter.

Sassuolo - Atalanta
Sassuolo - AtalantaSassuolo - Atalanta

Einde ongeslagen jaar

De club uit Bergamo, dat januari afsloot met een 1-0 nederlaag tegen Inter in de kwartfinale van de Coppa Italia, leed zo zijn eerste verlies in de Serie A sinds de hervatting van de competitie na de WK-pauze. De ploeg van Gian Piero Gasperini kon niet uitlopen en staat op een gedeelde vierde plaats met 38 punten, samen met Lazio en AC Milan, die beide nog een wedstrijd in de hand hebben.

Sassuolo, dat een indrukwekkende 2-5 overwinning op titelhouders AC Milan achter de rug had, steeg naar de 15e plaats en vergrootte het gat met de degradatiezone tot 10 punten.

"We kunnen zeggen dat we genezen zijn," vertelde Sassuolo-middenvelder Davide Frattesi. "Na Milan werden we niet te enthousiast, want één zwaluw maakt nog geen zomer, maar we hadden een paar belangrijke resultaten nodig om te zeggen dat we genezen zijn. De houding is veranderd, het is iets fundamenteels. We hebben er in de kleedkamer over gesproken, er was iets mis en dat hebben we opgelost. De kwaliteit is er altijd geweest, zelfs in de moeilijkste momenten en dat is het belangrijkste."