Mbappé helpt titelverdediger Frankrijk met twee goals naar achtste finales

Mbappé helpt titelverdediger Frankrijk met twee goals naar achtste finalesProfimedia
Frankrijk heeft zich bij het wereldkampioenschap voetbal als eerste land geplaatst voor de achtste finales. De titelverdediger versloeg Denemarken met minimaal verschil: 2-1. Sterspeler Kylian Mbappé maakte beide doelpunten, waarvan de tweede in de 86e minuut. Mbappé deelt met drie treffers nu de eerste positie op de WK-topscorerslijst met de Ecuadoraan Enner Valencia.

Frankrijk was de groepsfase gestart met een zege van 4-1 op Australië en is met 6 punten zeker van een plek bij de eerste twee landen in de poule. Australië, dat eerder op de dag met 1-0 van Tunesië won, heeft 3 punten. Denemarken en Tunesië staan allebei op 1 punt. Australië speelt woensdag in de laatste speelronde tegen Denemarken.

Doelpunten vallen na rust

Frankrijk zag in aanloop naar het WK de ene na de andere speler wegvallen. De tweevoudig wereldkampioen heeft desondanks nog altijd een elftal dat een belangrijke titelkandidaat is. Mbappé miste in de eerste helft nog een goede kans, maar na rust was het wel raak. Na een combinatie met Theo Hernandez schoot de snelle aanvaller de bal na een uur spelen via verdediger Andreas Christensen achter keeper Kasper Schmeichel: 1-0.

Denemarken kwam uit een dood spelmoment snel langszij. Christensen stond in de 68e minuut, bij een hoekschop, op de juiste plaats om de bal binnen te werken. Pierre-Emile Højbjerg en Martin Braithwaite lieten daarna twee grote kansen voor Denemarken liggen, waarna Mbappé op aangeven van Antoine Griezmann de bal kort voor tijd bij de tweede paal in het doel werkte.