Kyrie Irving doet oude ploeg pijn met 36 punten, Milwaukee wederom onderuit

Kyrie Irving kwam een jaar geleden over van de Nets
Kyrie Irving kwam een jaar geleden over van de NetsProfimedia
Een jaar na zijn trade van Brooklyn naar Dallas scoorde Kyrie Irving 36 punten tegen zijn oude ploeg en hielp de Mavericks aan een 119-107 overwinning op de Nets.

Mavs @ Nets

Luke Doncic voegde nog eens 35 punten, 18 rebounds en negen assists toe voor de Mavs, die domineerden en stegen naar een 28-23 record, terwijl Brooklyn daalde naar 20-30.

Irving stond zes wedstrijden aan de kant met een blessure en maakte maandag tegen Philadelphia zijn rentree. Zijn ploegmaat Doncic, die een masker droeg om zijn gelaat te beschermen, zei dat het geweldig is de achtvoudig All Star terug te hebben.

“We zijn heel gevaarlijk als we agressief spelen. We hebben het heel goed gedaan. We proberen iedereen gezond te houden,” zei hij.

Mavs @ Nets
Mavs @ NetsNBA

De Mavs moeten het nog steeds stellen zonder Dereck Lively en Dante Exum, maar volgens Doncic zijn de twee opeenvolgende overwinningen een goed teken voor het team.

“We waren niet compleet. Uitwedstrijden zijn lastig. Ik denk dat we het in beide wedstrijden goed gedaan hebben, elkaar de bal hebben gegund,” zei hij.

Irving kreeg geen heel warm welkom van de fans in Brooklyn, maar had vroeg in het tweede kwart al 16 punten op het bord staan. Hij kreeg het publiek stil met een mooie dunk in het derde kwart en zette de Mavs op een 74-52 voorsprong.

Irving ging 6-uit-10 op zijn driepunters en hij was belangrijk door de Nets in het vierde kwart van hun momentum te beroven.

Bucks @ Suns

Elders maakte een andere voormalig Net, Kevin Durant, 28 punten voor de Phoenix Suns, die met 114-106 wonnen van de Milwaukee Bucks. Devin Booker maakte er 32 voor de Suns.

Bucks @ SunsNBA

Giannis Antetokounmpo maakte 34 punten voor de Bucks, maar kon een vierde nederlaag in vijf wedstrijden sinds coach Doc Rivers arriveerde niet voorkomen.

Grizzlies @ Knicks

De New York Knicks versloegen de Memphis Grizzlies met 123-113, maar verloren Jalen Brunson met een blessure.

Brunson maakte 27 punten en gaf acht assists voordat hij met een dikke vijf minuten te spelen een enkelblessure opliep.

Grizzlies @ KnicksNBA

De Knicks, die ook al zonder Julius Randle en OG Anunoby aantraden, pakten halverwege een 70-46 voorsprong, maar de Grizzlies maakten negen driepunters in het vierde kwart en kwamen tot vier punten van de Knicks met nog twee minuten te spelen.

Maar New York wist de voorsprong te behouden, tot opluchting van coach Tom Thibodeau. “Onze verdediging was in de tweede helft niet goed. Ze schoten driepunters die wij niet aanvielen en ze maakten die. Maar winnen is het belangrijkste, op welke manier dan ook,” zei hij.

Donte DiVincenzo maakte 32 punten voor New York.

Magic @ Heat

De nummer twee van de NBA van vorig jaar, Miami, heeft het de afgelopen tijd moeilijk, met een overwinning in zes thuiswedstrijden, maar tegen Orlando werd met 121-95 gewonnen.

Magic @ HeatNBA

De Heat hadden zeven spelers in de dubbele cijfers. Jimmy Butler kwam tot 23 punten, acht rebounds en acht assists. Ook verdedigend stond het goed bij Miami. Hun tegenstander schoot vanuit het veld slechts 43,8% en 10-uit-35 driepunters raak.

Rockets @ Pacers

Pascal Siakam maakte 29 punten voor de Indiana Pacers, die stegen naar 29-23 door een 132-129 overwinning op de Houston Rockets.

Rockets @ PacersNBA

Overige uitslagen

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 129-123 na O.T. (Anthony Edwards (MIN), 38 punten, 12 rebounds)

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 124-117 (Lauri Markkanen (UTA), 33 punten, 11 rebounds)