Jaylen Brown helpt Celtics in vierde kwart afstand te nemen van Magic

Jaylen Brown in actie tegen de Magic
Jaylen Brown in actie tegen de MagicProfimedia
Boston verbeterde zondag hun perfecte thuisrecord in de NBA naar 14-0. Centraal daarin stond Jaylen Brown, hij zorgde in het vierde kwart voor de uitloop waardoor de Celtics een 114-97 overwinning op de Orlando Magic konden boeken.

Brown scoorde 17 van zijn 31 punten in de laatste periode en hielp de Celtics, die in de eerste drie kwarten met maximaal negen punten voor stonden, hun voorsprong te vergroten tot maar liefst 23 punten. Jayson Tatum scoorde 23 punten en Kristaps Porzingis voegde 15 punten en 10 rebounds toe in zijn terugkeer van één wedstrijd afwezigheid. De Celtics weerstonden een 36-punten, 10-rebound prestatie van Orlando's Paolo Banchero om de Magic voor de tweede keer in drie dagen te verslaan

Statistieken Celtics - Magic
Statistieken Celtics - MagicFlashshare

Getergd door de nederlaag van vrijdag rukten de Magic op naar een vroege voorsprong van 10 punten, maar de Celtics keerden het tij in het tweede kwart en kwamen na de pauze niet meer in grote problemen. Brown, die vijf rebounds, zes assists, één steal en één block toevoegde, zei dat zijn uitbarsting in het vierde kwart gewoon een kwestie was van in een ritme komen: "Ik doe alles wat ons team nodig heeft. Eerste kwart, vierde kwart, het maakt niet uit, ik maak gewoon gebruik van de kansen die ik krijg."

Bucks winnen weer ruwe wedstrijd

De Milwaukee Bucks bleven anderhalve wedstrijd achter op de koplopers in het oosten, de Celtics, met een 128-119 overwinning op de Houston RocketsDamian Lillard scoorde 39 punten en Giannis Antetokounmpo scoorde 26 punten en pakte 17 rebounds -- en passeerde Kareem Abdul-Jabbar om de all-time rebounding leader van de Bucks te worden. Antetokounmpo, al de Bucks' all-time leider in punten en assists, claimde het reboundingrecord van de franchise met zijn 14e van de avond halverwege het vierde kwart, waarmee hij zijn totaal op 17.162 bracht.

Statistieken Bucks - Rockets
Statistieken Bucks - RocketsFlashshare

Tijdens het verhitte treffen in Milwaukee verliet Antetokounmpo het veld om een bloedende snee in zijn arm te laten verzorgen en kreeg Milwaukee's Pat Connaughton een elleboog tegen zijn kaak van Houston's Dillon Brooks. Brooks en Rockets coach Ime Udoka werden allebei in de laatste minuut uit het veld gestuurd. De Rockets stonden negen punten achter toen dat gebeurde en Lillard raakte drie van de vier technische vrije worpen om de wedstrijd buiten bereik te houden.

Fred VanVleet leidde de Rockets met 22 punten en center Alperen Sengun voegde er 20 aan toe. Maar Houston, dat de achterstand halverwege het vierde kwart had teruggebracht tot drie, kon geen antwoord geven toen Khris Middleton van Milwaukee 14 van zijn 20 punten scoorde in de laatste periode om de Bucks te helpen weg te komen.

Spurs kunnen Tony Parker niet eren met overwinning

Elders behaalden de New Orleans Pelicans een franchiserecord van 22 driepunters in een dominante 146-110 overwinning op de Spurs in San Antonio. CJ McCollum raakte zes van zijn zeven driepuntspogingen op weg naar 29 punten. Brandon Ingram raakte vijf-uit-zeven van buiten de cirkel en scoorde 26 punten voor de Pelicans, die de ceremonie van de Spurs ter ere van Tony Parkers opname in de Hall of Fame in augustus verpestten.

Statistieken Spurs - Pelicans
Statistieken Spurs - PelicansFlashshare

Rookie sensatie Victor Wembanyama scoorde 17 punten en pakte 13 rebounds onder het oog van mede-Fransman Parker, zijn jeugdidool. De Spurs, die vrijdag hun 18-game losing streak verbraken met een overwinning op LeBron James en de Los Angeles Lakers, namen een 6-0 voorsprong na een alley-oop dunk van Wembanyama in de openingsminuten, maar hadden verder weinig te vieren.

Overige wedstrijden

In Phoenix scoorde Kevin Durant 28 punten en Devin Booker voegde er 27 aan toe. De Suns poetsten een achterstand van 16 punten weg en versloegen de Washington Wizards met 112-108. De Suns stonden één punt voor met nog 42,1 seconden te spelen toen Durant zich door de verdediging van de Wizards worstelde en met één hand een dunk maakte over Daniel Gafford heen. Durant kreeg een overtreding tegen en raakte de vrije worp om de stand op te voeren naar 110-106. De Suns hielden stand en grepen de overwinning.

Portland Trail Blazers 114-118 Golden State Warriors