Celtics winnen tiende duel op rij, Timberwolves onderuit in overtime

Celtics winnen tiende duel op rij, Timberwolves onderuit in overtimeProfimedia
Weer een dag, weer een NBA-speelronde achter de rug. In de voorbije nacht verlengden de Celtics hun zegereeks, gingen de Timberwolves pijnlijk onderuit en dook de reeks aan nederlagen voor de Wizards de dubbele cijfers in. Een rondje langs de velden.

Dallas Mavericks @ Boston Celtics: 138-110

De Boston Celtics, aangevoerd door 32 punten van Jayson Tatum en 21 driepunters, weerstonden een 37-punts triple-double van Luka Doncic om de Dallas Mavericks  met 138-110 te verslaan en hun zegereeks naar 10 wedstrijden te verlengen.

Tatum had even tijd nodig om op te warmen en miste alle vier zijn schoten in het eerste kwart, maar de All-Star forward scoorde er 16 in het derde kwart toen de Celtics de controle overnamen.

De Mavs stonden bij rust met zeven punten achter en kwamen halverwege het derde kwart tot op twee punten. Maar Jaylen Brown en Tatum sloten aan op achtereenvolgende driepunters en de Celtics trokken gestaag weg.

Brown scoorde 25 punten en Kristaps Porzingis, die al vroeg de aanvallende last droeg, voegde er 24 aan toe, terwijl zeven Boston spelers in de dubbele cijfers scoorden.

Ze overweldigden de Mavs simpelweg, ondanks Doncic's 12e triple-double van het seizoen. Doncic voegde 12 rebounds en 11 assists toe en Kyrie Irving scoorde 19 punten ondanks dat hij slechts negen van de 23 schotpogingen benutte.

"Simpel gezegd hebben we een heel goed team", zei Tatum nadat de Celtics het eerste team dit seizoen werden dat 10 keer op rij won.

"Elke avond ziet er een beetje anders uit. Zolang we goede gewoontes blijven opbouwen en blijven winnen, komt alles vanzelf goed."

Golden State Warriors @ Toronto Raptors: 120-105

De Golden State Warriors schudden een reisnachtmerrie van zich af om hun overwinningsreeks op de weg naar acht wedstrijden te brengen met een 120-105 overwinning op de Raptors in Toronto.

Stephen Curry scoorde 25 punten en Jonathan Kuminga voegde er 24 aan toe voor de Warriors, die zes uur vertraging hadden op het vliegveld na hun overwinning op de New York Knicks op donderdagavond.

R.J. Barrett leidde het scorend vermogen van Toronto met 23 punten. All-Star Scottie Barnes had 10 punten en 6 rebounds voordat hij laat in de eerste helft vertrok met een handblessure.

Met een achterstand van drie bij rust trokken de Warriors zich na rust terug. Klay Thompson, terug in de basis, scoorde 14 punten, allemaal in de tweede helft.

"Fantastische overwinning", zei Warriors-coach Steve Kerr, die zijn team op de vingers had getikt nadat hij ze door de openingsminuten had zien slaapwandelen.

Hij zei dat hij het haatte om tegen de zwaargewichten te spelen, maar dat hij vond dat hij moest proberen ze wakker te schudden. "Gisteravond was wreed - dat zijn de slechtste reisomstandigheden waar ik ooit bij betrokken ben geweest in de NBA," zei Kerr.

Sacramento Kings @ Minnesota Timberwolves: 124-120 (OT)

Malik Monk van Sacramento scoorde 39 punten vanaf de bank om de Kings in overtime naar een 124-120-overwinning te leiden op de Western Conference-koplopers van de Minnesota Timberwolves.

Ondanks het vertrek van Timberwolves-topscorer Anthony Edwards na rust, vanwege wat het team persoonlijke redenen noemde, hield Minnesota het dicht bij elkaar in een heen-en-weer gaande tweede helft en stond het 120-117 voor halverwege de overtime.

Maar Monk raakte een paar driepunters om de Kings op voorsprong te zetten en Trey Lyles scoorde uit late vrije worpen om de overwinning voor Sacramento te bezegelen.

Overige uitslagen

Elders scoorde Milwaukee-ster Giannis Antetokounmpo 46 punten en pakte 16 rebounds om de Bucks naar een 113-97 overwinning op de Bulls in Chicago te leiden. Antetokounmpo had 6 assists en maakte 2 driepunters in een dominant optreden.

De Washington Wizards hebben hun 10e nederlaag op rij geleden in Los Angeles. Op bezoek bij de Clippers gingen de hoofdstadbewoners met 115-140 onderuit, voornamelijk met dank aan James Harden, Kawhi Leonard en Paul George. De Clippers' grote 3 was met 77 gezamenlijke punten van enorme waarde voor de Clippers, die bovenin het westen mee blijven doen.

In Detroit sloeg Cleveland guard Darius Garland acht driepunters, waaronder zes in een tweede kwart met 18 punten, om de Cavaliers met weinig spelers aan te zetten tot een 110-100 overwinning op de Pistons.

Omdat Donovan Mitchell en Caris LeVert geblesseerd waren, scoorde Garland 29 punten. Evan Mobley voegde 22 punten en 17 rebounds toe voor de Cavs.

In Philadelphia scoorde Tobias Harris 31 punten en 12 rebounds en Tyrese Maxey voegde 33 punten toe om de 76ers naar een 121-114 overwinning op de Charlotte Hornets te stuwen.

Het was een broodnodige overwinning voor de 76ers, die zich in de play-offs proberen te spelen in afwachting van de terugkeer van regerend MVP Joel Embiid, die in februari werd geopereerd aan zijn geblesseerde linkerknie.

Brandon Ingram en Trey Murphy III leidden de Pelicans met 62 gezamelijke punten naar een overwinning op bezoek bij de Indiana Pacers: 102-129. Bij Indiana had sterspeler Tyrese Haliburton een onkarakteristiek moeilijke dag met 0 punten, 3 rebounds en 3 assists na 0/7 te gaan vanuit het veld.

De gemankeerde Portland Trail Blazers overrompelden de Memphis Grizzlies in eigen huis: 122-92. Met nagenoeg de gehele basisvijf uit de roulatie met blessures stapten Jabari Walker (19 punten), Dalano Banton (18 punten) en Duop Reath (18 punten) naar voren en leidden zij de Trail Blazers, die onderin de Western conference staan, naar de 16e zege van het seizoen.