NFL ‘early window’: Dallas veegt de vloer aan met de Rams, drama in New Jersey

NFL ‘early window’: Dallas veegt de vloer met de Rams, drama in New Jersey
NFL ‘early window’: Dallas veegt de vloer met de Rams, drama in New JerseyProfimedia
De negen vroege wedstrijden in de NFL zagen als vanouds veel spektakel, drama en actie. De Rams gingen hard onderuit in Dallas, de Jets en Giants werkten een dramatische strijd om New York af en de NFC East-rivalen van de Commanders en Eagles trakteerden eenieder op een enorm vermakelijke wedstrijd.

Los Angeles Rams (3-5) @ Dallas Cowboys (5-2): 20-43

Het was dat de Cowboys genade toonden in de tweede helft, anders was de avond van de Rams nog slechter verlopen. De Cowboys namen al vroeg het overwicht in het duel met een ongekende ruststand van 13-33, waaronder via een touchdown van safety Daron Bland die een pass van Rams QB Matthew Stafford, die later geblesseerd uit zou vallen met een handblessure, onderschepte en dit omzette tot zespunter - zijn derde van het seizoen. CeeDee Lamb was met 158 receiving yards uit 12 vangballen en 2 touchdowns dé grote man bij Dallas, dat nu op 5-2 staat, maar Dallas was op alle vlakken te sterk voor de Rams.

Extra hoogtepunt: de geblokkeerde punt van de Rams, die via de achterlijn tot een safety werd omgezet door Dallas en onder meer voor de 1.079ste unieke score in NFL-historie zorgde.

New England Patriots (2-6) @ Miami Dolphins (6-2): 17-31

De Patriots begonnen strijdvaardig aan het duel in Miami, maar Tua Tagovailoa en de zijnen namen snel de overhand toen de Fins de touchdown van Kendrick Bourne beantwoordden met touchdowns van Tyreek Hill en Cedrick Wilson, alvorens Jason Sanders de ruststand op 7-17 zette. Een field goal van Chad Ryland bracht New England nog even dichtbij in het derde kwart, maar Raheem Mostert breidde Miami’s voorsprong weer uit naar 14 punten met een touchdown. JuJu Smith-Schuster deed nog wat terug, alvorens Jaylen Waddle de wedstrijd met geen drie minuten op de klok te beslissen middels een 31-yard touchdownpass van Tagovailoa, die zijn dag afsloot met 324 passing yards, 3 touchdowns en 1 interceptie. Een fijne voorbereiding op het duel met de Chiefs in München.

New York Jets (4-3) @ New York Giants (2-6): 13-10 (OT)

De Jets en Giants speelden allebei een gigantisch slordige wedstrijd die meer punts dan punten zag (24 om 23). De Giants kregen een flinke knauw te verwerken toen reserve-QB Tyrod Taylor geblesseerd uitviel, wat ook de wedstrijd niet veel beter maakte. De Jets en Giants zetten gezamenlijk 4 van de 34(!) third downs om in first downs en Zach Wilson verloor twee fumbles, maar wist de Jets laat in de wedstrijd over het veld te marcheren na een gemiste field goal van Giants-kicker Graham Gano. Met 24 seconden op de klok gooide Wilson de Jets van hun eigen 25-yardlijn naar de 17-yardlijn van de Giants, van waar Greg Zuerlein de wedstrijd met nog één seconde op de klok naar overtime kon trappen.

De Giants wonnen de toss maar konden geen indruk maken tijdens hun enige drive in overtime, welke voor -11 yards ging. Slechts vijf plays hadden de Jets nodig om het veld op te rukken en Zuerlein wederom in gereedheid te brengen voor een allesbeslissende kick, welke de veteraan probleemloos door de palen afdrukte en de Jets zo naar 4-3 schoot.

Jacksonville Jaguars (6-2) @ Pittsburgh Steelers (4-3): 20-10

In een wedstrijd waarvan Steelers WR Diontae Johnson zegt enorm benadeeld te zijn door de officials waren het de Jaguars die aan het langste eind trokken in Pittsburgh. De wedstrijd zag tot diep in het derde kwart geen touchdowns en werd de langste tijd beslist door field goals van Brandon McManus en Chris Boswell. Met een stand van 9-3 op de klok was daar dan eindelijk Travis Etienne, die met een explosieve 56-yard touchdown de Jaguars op gepaste afstand van Pittsburgh wist te krijgen. George Pickens, die zijn ballen na rust uit de handen van Mitch Trubisky moest vangen nadat Kenny Pickett geblesseerd uitviel, deed kort vóór het vierde kwart nog wat terug met een touchdown, maar zag zijn Steelers niet winnen nadat Brandon McManus een field goal wist te maken met minder dan vijf minuten op de klok. Voor de Jaguars was dit alweer de vijfde zege op rij, terwijl de Steelers terugvallen naar 4-3.

Minnesota Vikings (3-4) @ Green Bay Packers (2-5): 24-10

De Vikings wonnen hun derde wedstrijd op rij na een dramatische start aan het seizoen, maar zagen een nieuw doemscenario uitkomen: QB Kirk Cousins raakte in het vierde kwart ogenschijnlijk zwaar geblesseerd nadat hij het uitkermde van de pijn zonder iemand in de buurt. HC Kevin O’Connell kwam gauw na de wedstrijd al met het nieuws dat het zou gaan om een achillesblessure, welke verder zal worden onderzocht, maar waarbij de Vikings uit lijken te gaan van het ergste.

Op bezoek bij de aartsrivalen van de Packers kwamen zowel de Vikings als de thuisploeg moeilijk op gang. Cam Akers zette zes punten op het bord middels een 6-yard touchdown in het eerste kwart, waarna Greg Joseph en Anders Carlson de overige zes punten van de eerste helft mochten noteren. In het derde kwart ging het echter eindelijk los: T.J. Hockenson en Jordan Addison, die zijn vijfde touchdown in vier weken scoorde, breidden Minnesota’s voorsprong uit naar 21 punten, alvorens Romeo Doubs wat terugdeed namens Green Bay. Het lukte Jordan Love en de zijnen verder echter niet wat terug te doen, wat het lot van Green Bay bezegelde en de Packers naar een roemloze 2-5 laat wegzakken.

Atlanta Falcons (4-4) @ Tennessee Titans (3-4): 23-28

Rookie QB Will Levis heeft zijn NFL-debuut opgeleefd met een historische prestatie: Levis werd de eerste quarterback in NFL-historie die 238 passing yards, 4(!) touchdowns en 0 intercepties gooide in zijn debuut en slechts de zesde die zoveel touchdown passes gooide in zijn debuut. Levis vond direct een connectie met DeAndre Hopkins, die zijn dag concludeerde met 3 touchdowns uit slechts 4 vangballen en liefst 128 receiving yards. In een wedstrijd waarin Levis zijn positie moest delen met Malik Willis was het Levis die al gauw het verschil maakte met explosieve passes en overtuigend spel, waarmee hij het aantal touchdownpasses van Ryan Tannehill van dit seizoen nu al heeft overtroffen.

Levis vond Hopkins voor touchdowns van 47, 16 en 61 yards, terwijl ook Nick Westbrook-Ikhine mocht meegenieten van het plezier met een 33-yard touchdown. De Falcons zetten QB Desmond Ridder halverwege buitenspel ten faveure van back-up Taylor Heinicke nadat de bekritiseerde Ridder wederom een turnover beging middels een fumble in de eerste helft. Levis leidde ‘zijn’ Titans naar 3-4 en kunnen gauw doorpakken met opkomende wedstrijden tegen de Steelers en Buccaneers.

Houston Texans (3-4) @ Carolina Panthers (1-6): 13-15

Bryce Young is de winnaar in het duel tussen de eerste twee picks uit de afgelopen NFL Draft. Young (235 passing yards, 1 touchdown) vond TE Tommy Tremble laat in het eerste kwart nadat de Texans de scoren hadden geopend middels FB Andrew Beck en zag zijn ploeg later nog verder uitlopen na twee rake field goals van Eddy Piñeiro. C.J. Stroud vond echter de end zone in het derde kwart voor een 1-yard touchdown, maar zag een conversie voor 2 punten misgaan en moest derhalve een voorsprong van één schamel puntje verdedigen. Lang hielden de Texans dit vol, maar een 15-play drive van ruim zes minuten lang bracht Panthers-kicker Piñeiro in de perfecte mogelijkheid om zijn ploeg naar de eerste zege van het seizoen te trappen. Piñeiro aarzelde niet en met enkel nullen op de klok wisten de Panthers de wedstrijd te winnen en Bryce Young zo zijn eerste NFL-zege op te leveren.

Philadelphia Eagles (7-1) @ Washington Commanders (3-5): 38-31

Men was getuige van een waar footballfeestje op FedEx Field. Enkele weken na hun ontmoeting in Philadelphia hebben de Eagles en Commanders wederom een spektakelstuk opgezet in hun NFC East-onderonsje. Een enorme touwtrekwedstrijd zag Washington lang op voorsprong staan door een uitstekend spelende Sam Howell (397 yards, 4 touchdowns en 1 interceptie), die Washington tot middenin het vierde kwart op afstand van de dominante Eagles hield.

Echter was daar dan toch Jalen Hurts en de Eagles die roet in het eten van de hoofdstedelingen gooiden: Hurts vond DeVonta Smith en Julio Jones binnen anderhalve minuut van elkaar om de Eagles van een 17-24 achterstand naar een 31-24 voorsprong te brengen. DeAndre Swift deed er nog een schepje bovenop met minder dan twee minuten te gaan, alvorens veteraan Jamison Crowder nog wat terugdeed namens Washington maar te weinig tijd op de klok zag om een volwaardige comeback op te zetten. Een enerverende wedstrijd tussen de Eagles en Commanders zag in totaal liefst 846 yards aan offense, maar wel een zege voor de Eagles, die nu op 7-1 komen.

New Orleans Saints (4-4) @ Indianapolis Colts (3-5): 38-27

Een ware explosive van Saints-receiver Rashid Shaheed (153 yards en 1 touchdown uit 3 vangballen) was de belichaming van een georganiseerde wedstrijd van de Saints, die de Colts in de tweede helft vrijwel helemaal stil hielden na een spannende eerste helft. Michael Pittman Jr. en Alvin Kamara wisselden touchdowns uit in het eerste kwart, alvorens er liefst 27 punten werden gescoord in het tweede kwart middels touchdowns voor Zack Moss, Taysom Hill en Rashid Shaheed tussen twee field goals van Colts-kicker Matt Gay door.

Na de rust waren het de Saints die er met de zege vandoor gingen nadat Kamara en Hill hun tweede touchdowns van de dag noteerden in het derde en vierde kwart. Drew Ogletree leek het nog even spannend te maken met een 33-yard touchdown om de stand op 35-27 te brengen, maar een field goal van Blake Grupe doofde het vuur in Indianapolis. De Saints komen met de zege op 4-4 te staan en blijven hiermee gedeeld bovenaan de NFC South.