Eagles blijven onder leiding van Jalen Hurts winnen: ook Bucs gaan er aan

Jalen Hurts in actie voor de Philadelphia Eagles
Jalen Hurts in actie voor de Philadelphia EaglesAFP
De Philadelphia Eagles blijven ongeslagen dit NFL-seizoen. Maandag boekten ze een 25-11 overwinning op bezoek bij de Tampa Bay Buccaneers.

Eagles-quarterback Jalen Hurts liep een touchdown en gooide er eentje voor de finalisten van de Super Bowl van vorig jaar, die dit seizoen 3-0 staan - de beste start van de franchise sinds 1992-1993. Hurts legde met zijn passes 277 yard af in 23 van de 37 pogingen. Hij overbrugde 28 yard in 10 carries, inclusief een ‘tush-push’ - een touchdown van korte afstand en specialiteit van de Eagles.

Swift

Philadelphia-running back D’Andre Swift kwam tot 130 yard in 16 carries en wide receiver A.J. Brown viel op met 131 yards uit negen receptions. De Eagles zijn een van de drie teams met een 3-0 record, samen met de San Francisco 49ers en de Miami Dolphins. Hurts waarschuwde na de wedstrijd dat het nog steeds veel beter kan bij de Eagles, die dit seizoen snel willen terugkeren in de Super Bowl. "We hebben een manier gevonden om te winnen en om dat uit te voeren." zei Hurts. “Ik denk dat we er nog niet zijn. We spelen goed team football, en we worden beter. Dat is het mooiste van alles.”

Hurts

Een gesloten beginfase zorgde ervoor dat de verdedigingen uitblonken. De Eagles moesten het doen met een field goal vanaf 36 yard van Jake Elliot. Het was de enige drive van het eerste kwart. Tampa Bay, dat ook nog ongeslagen was, zette de stand in het tweede kwart gelijk op 3-3 na een field goal van Chase McLaughlin. Toen was het tijd voor de Eagles. Hurts verstuurde een geweldig 34 yard pass naar Olamide Zacchaeus, die voor de eerste touchdown van de wedstrijd zorgde. Elliot zorgde voor nog een field goal en Philadelphia leidde bij rust met 13-3.

Duimschroeven

De Eagles draaiden de duimschroeven aan met de eerste drive van het derde kwart, Hurts stuurde zijn team 75 yard vooruit met een 13 plays tellend meesterwerk dat eindigde met de quarterback die de bal van een yard in de endzone kreeg en er 20-3 van maakte. Tampa Bay mocht nog even hopen toen Dee Delaney de bal prachtig onderschepte om nog een touchdown van de Eagles te voorkomen. Maar Philadelphia sloeg terug terwijl de Buccaneers uit de endzone wilden komen, was het Rachaad White die gestopt werd en een safety moest incasseren. Weer een field goal van Elliot zorgde voor een 25-3 stand.

Te laat

Een balbezit later lukte het de Bucs eindelijk om de Eagles verdediging te slechten. QB Baker Mayfield vond Mike Evans die van dichtbij kon scoren en ook de conversion maakte. Het was echter te laat en Philadelphia speelde de tijd uit in het vierde kwart om de overwinning veilig te stellen.

In de andere wedstrijd van maandag wisten de Cincinnati Bengals verdedigend te overtuigen en de eerste overwinning van het seizoen te boeken tegen de Los Angeles Rams. Het werd 19-16. Rams QB Matthew Stafford had het zwaar te verduren en moest zes sacks incasseren. De bezoekers konden slechts 292 aanvallende yards afleggen.