Marokko speelt in Madrid gelijk tegen Peru na historische overwinning op Brazilië

Marokko-doelman Yassine Bounou schiet de bal weg
Marokko-doelman Yassine Bounou schiet de bal wegAFP
WK-halve finalist Marokko heeft dinsdag in het Metropolitano Stadion van Atletico Madrid in een oefenwedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Peru in een wedstrijd die overschaduwd werd door akkefietjes zowel op als buiten het veld. De wedstrijd eindigde in 10 tegen 10.

De remise kwam nadat Marokko Brazilië met 2-1 had verslagen in een vriendschappelijke wedstrijd in Tanger op zaterdag in de eerste wedstrijd na het sprookje op het WK in Qatar, waar ze als eerste Afrikaanse en Arabische land de laatste vier bereikten.

Het was een wedstrijd met een hoog tempo, met Marokko voortdurend in de aanval en Peru op zoek naar kansen op de counter, maar door veelvuldige onderbrekingen hadden beide ploegen moeite op gang te komen. Hakim Ziyech was het dichtst bij voor Marokko met twee goede kansen in de eerste helft en nog een 15 minuten voor tijd, die de buitenkant van de paal raakte. Ongeveer 10 minuten voor tijd kregen Sofiane Boufal van Marokko en Carlos Zambrano van Peru nog rood. Zambrano beging een lelijke overtreding, waarna Boufal natrapte.

Statistieken Marokko-Peru
Statistieken Marokko-PeruFlashshare

Akkefietjes

De wedstrijd werd voorafgegaan door een clash tussen de Spaanse politie en Peru-spelers bij het hotel van de ploeg in Madrid op maandag, nadat fans zich buiten hadden verzameld om het team te begroeten, volgens spelers en video's gedeeld op sociale media.

Maandag werd ook een 27-jarige werknemer van het hotel in Madrid waar het Marokkaanse team verblijft, gearresteerd voor een vermeende ‘hate crime’ na het plaatsen van denigrerende opmerkingen over de islam en racistische laster tegen de spelers op sociale media. Een ober in het vijfsterren Eurostars Hotel Tower in de Spaanse hoofdstad vroeg de spelers om met hem op de foto te gaan. Hij uploadde vervolgens de beelden op Instagram met xenofobe beledigingen en tagde het account van het Marokkaanse team, waarbij de post al snel meer dan 70.000 views kreeg. De man werd ontslagen en zou binnenkort voor een rechter verschijnen, aldus de politie.