Marokko wint voor het eerst van Brazilië ondanks foutenfestijn doelman Bounou

De Marokkanen vieren de overwinning met het thuispubliek
De Marokkanen vieren de overwinning met het thuispubliekAFP
Sofiane Boufal en Abdelhamid Sabiri scoorden om Marokko een 2-1 overwinning te bezorgen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië in Tanger op zaterdag, waarmee ze hun eerste overwinning ooit behaalden tegen de vijfvoudig wereldkampioenen.
Marokko 2-1 Brazilië
Marokko 2-1 BraziliëFlashshare

Brazilië was agressiever en controleerde het balbezit, terwijl Marokko gevaarlijk was in de counter. Doelman Yassine Bounou bezorgde Brazilië bijna een doelpunt in de 24e minuut met een komische fout toen hij de bal in de voeten schoof van Rony, maar zijn schot op leeg doel werd geblokkeerd door een verdediger en Bounou wist zich op tijd te herstellen om een treffer van Vinicius uit de rebound te redden. Twee minuten later ging de doelman opnieuw in de fout en gaf de bal aan Vinicius voor een leeg doel, maar de goal werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel in de opbouw. Niet veel later viel de goal aan de andere kant. Emerson Royal verloor de bal in zijn eigen strafschopgebied en Marokko liet de gouden kans niet liggen. Bilal El Khannous assisteerde Sofiane Boufal, die scoorde van dichtbij.

Brazilië vond de gelijkmaker in de 67e minuut dankzij opnieuw een fout van Bounou, die een zwak schot van Casemiro onder zich door liet glippen. Twaalf minuten later sloegen de Marokkanen echter terug via invaller Abdelhamid Sabiri, die een bal opving in het Braziliaanse strafschopgebied en hem via de lat in het doel ramde. Brazilië kon in de resterende 10 minuten niet meer echt gevaarlijk worden en verloor zijn eerste wedstrijd na het WK.