Klinsmann verliest met Zuid-Korea zonder Son Heung-min oefenwedstrijd van Peru

Bryan Reyna viert de enige goal van de wedstrijd
Bryan Reyna viert de enige goal van de wedstrijdAFP
Zuid-Korea heeft vrijdag in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 verloren van Peru. De gastheren misten hun sterspeler Son Heung-min en topverdediger Kim Min-jae. Bryan Reyna scoorde in Busan, een stad in het zuidoosten van het land met 3,5 miljoen inwoners, het enige doelpunt in de 11e minuut, terwijl Tottenham Hotspur-ster Son, herstellende van een recente herniaoperatie, toekeek vanaf de bank.

Centrale verdediger Kim, die de Serie A-titel won met Napoli, voltooit deze maand zijn verplichte Zuid-Koreaanse militaire training. Zijn afwezigheid werd gevoeld door de gastheren toen een vrijstaande Reyna scoorde uit een pass van Paolo Guerrero. Peru verdubbelde bijna de voorsprong in de 19e minuut toen Reyna Guerrero aanspeelde, maar het schot ging net naast.

"De eerste 20, 25 minuten kon je zien dat onze achterste linie nog niet echt op elkaar ingespeeld is," zei de Zuid-Koreaanse coach Jurgen Klinsmann.

Nog geen zege voor Klinsmann

De eerste echte kans van Zuid-Korea kwam in de 33e minuut toen Lee Kang-in van RCD Mallorca vanaf de rand van het strafschopgebied schoot en de Peruaanse doelman Pedro Gallese dwong zijn eerste redding van de avond te maken. Zuid-Korea, nog steeds zonder overwinning onder de onlangs aangestelde Klinsmann, voerde de druk op in de tweede helft.

Oh Hyeon-gyu kwam één op één met Gallese tijdens een tegenaanval net na het uur, maar wist niet te scoren. Lee Kang-in en invaller Cho Gue-sung slaagden er later niet in hun kopballen doeltreffend af te ronden Cho kreeg nog een kans in de 89e minuut, maar stuurde zijn kopbal hoog over uit een corner.

"Ik denk dat de tweede helft helemaal voor ons was," zei Klinsmann, die eerder Duitsland, de VS en Bayern München coachte. "We hadden genoeg kansen om één of twee doelpunten te maken om de wedstrijd te winnen, maar helaas maakten we het niet af." Ondanks de nederlaag was de voormalige Duitse spits optimistisch: "Over het algemeen is de energie erg goed, de spirit onder de spelers is erg, erg hoog."

'Zuid-Korea is een geweldig team'

Juan Reynoso, de coach van Peru, zei dat hij verder wilde bouwen op de overwinning. "Zuid-Korea is een geweldig team dat op het WK heeft gespeeld. Ik ben echt blij dat we zo goed tegen ze hebben gespeeld," zei hij. "Maar we gaan hier niet stoppen. We blijven proberen om nog beter te worden."

De volgende test van Zuid-Korea is dinsdag tegen El Salvador.