Afrika Cup-winnaar Ivoorkust komt in Frankrijk niet verder dan 2-2 tegen Benin

Max Gradel in actie tijdens de AFCON-finale
Max Gradel in actie tijdens de AFCON-finaleAFP
Dankzij Oumar Diakite, die in de tweede helft de gelijkmaker scoorde, heeft Ivoorkust zaterdag in een vriendschappelijke wedstrijd in Amiens (Frankrijk) met 2-2 gelijkgespeeld tegen Benin.

Het was de eerste wedstrijd voor coach Emerse Fae sinds zijn ploeg vorige maand de Afrika Cup op eigen bodem won, maar ze kwamen twee keer op achterstand om uiteindelijk gelijk te spelen na een glansloos optreden.

Middenvelder Junior Olaitan van Benin opende de score voordat vleugelspeler Max Gradel vlak voor het halfuur gelijkmaakte. Olaitan's tweede doelpunt zette Benin op koers naar een zege voordat Diakite na 69 minuten weer gelijkmaakte.

Uruguay

Ivoorkust speelt dinsdag tegen Uruguay in een vriendschappelijke wedstrijd in Lens, een nieuwe kans om te bouwen richting de hervatting van de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen Afrika 2026 in juni.