Negenkoppig AS Roma thuis niet langs Fiorentina, rood na smerige tackle Lukaku

Roodmelu Lukaku
Roodmelu LukakuProfimedia
Het is AS Roma niet gelukt de thuiswedstrijd tegen Fiorentina te winnen. De ploeg van trainer José Mourinho, in de slotfase nog maar met negen spelers op het veld, bleef ondanks een goede start op 1-1 steken.

Romelu Lukaku kreeg vlak voor het einde van de wedstrijd direct rood na een harde overtreding. De Pool Nicola Zalewski was toen al weggestuurd met twee keer geel. Diep in blessuretijd kreeg de Serviër Nikola Milenkovic namens Fiorentina ook nog rood. De scheidsrechter gaf acht keer geel.

Lukaku zette de thuisploeg na 5 minuten nog wel op voorsprong met een kopbal, maar de Argentijn Lucas Martínez Quarta maakte halverwege de tweede helft gelijk.

AS Roma heeft nu al 13 punten achterstand op koploper Internazionale. Nummer 3 AC Milan heeft 4 punten meer dan de Romeinen.