Lazio verslaat Juventus met 2-1 om de tweede plaats te verstevigen in Serie A

Sergej Milinkovic-Savic viert zijn doelpunt
Sergej Milinkovic-Savic viert zijn doelpuntAFP
Sergej Milinkovic-Savic en Mattia Zaccagni scoorden en Lazio versloeg Juventus met 2-1. De ploeg van Maurizio Sarri verstevigde zijn tweede plaats in de Serie A.

Zeven minuten voor rust braken de gastheren de stand open toen Milinkovic-Savic een voorzet van dichtbij met een halve volley in het doel joeg.

De euforie in het Stadio Olimpico duurde slechts vier minuten voordat Adrien Rabiot uit een corner de gelijkmaker binnenschoot, nadat Lazio doelman Ivan Provedel nog een kopbal van Gleison Bremer had gered.

De aanvallende kracht van Lazio werd duidelijk na acht minuten in de tweede helft, toen Luis Alberto de bal met een hakje naar achteren speelde om Zaccagni in stelling te brengen in het strafschopgebied, die vervolgens de eindstand bepaalde.

Statistieken Lazio-Juventus
Statistieken Lazio-JuventusFlashshare

Lazio heeft nu 58 punten, vijf meer dan AS Roma op de derde plaats met nog negen wedstrijden te gaan in de campagne. Juventus, dat vecht voor een plaats in de top zes, staat zevende met 44 punten, vier punten achter Atalanta, dat de laatste Europese kwalificatieplaats bezet.