Juventus nu op tweede plaats na 0-2 overwinning bij Atalanta Bergamo

Samuel Iling-Junior viert de openingsgoal
Samuel Iling-Junior viert de openingsgoalANP
Juventus heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets. De ploeg uit Turijn klom naar de tweede plaats op de ranglijst na een 2-0-overwinning bij Atalanta.

Met de zege komt Juventus op 66 punten, 5 punten meer dan nummer 5 AC Milan. De bovenste vier ploegen plaatsen zich voor de Champions League. Atalanta blijft met 58 punten op de zesde plaats staan, een plek die goed is voor de voorronde van de Conference League.

Atalanta, dat speelde met de Nederlanders Marten de Roon en Teun Koopmeiners, was in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Na een corner van Koopmeiners kopte Giorgio Scalvini op de paal. Juventus kwam vervolgens tien minuten na rust op 1-0 dankzij de 19-jarige Engelsman Samuel Iling. Atalanta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Dusan Vlahovic schoot diep in de blessuretijd op fraaie wijze de 2-0 binnen.