Eerste competitietreffer Reijnders helpt AC Milan niet aan zege in Lecce

Blijdschap bij Reijnders na de 0-2
Blijdschap bij Reijnders na de 0-2ANP
Tijjani Reijnders heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste treffer voor AC Milan. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van AZ, zag zijn ploeg een voorsprong van 0-2 verspelen in het uitduel met Lecce (2-2).

Reijnders maakte het tweede doelpunt van de bezoekers. Hij schoot vlak na die treffer ook nog op de paal. Olivier Giroud opende de score voor AC Milan, dat op weg leek naar een eenvoudige zege. Maar Nicola Sansone zette de thuisploeg in de 66e minuut op 1-2 en Lameck Banda maakte 4 minuten later gelijk (2-2).

AC Milan ontsnapte in de slotfase aan een achterstand toen Sansone op de paal kopte. Roberto Piccoli leek in blessuretijd wel de winnende treffer voor Lecce te maken. Maar de videoscheidsrechter zag dat de aanvaller een overtreding had gemaakt.

Rode kaart Giroud

AC Milan beëindigde het duel met tien man. Giroud kreeg in blessuretijd twee gele kaarten voor aanmerkingen op de scheidsrechter. AC Milan staat derde op de ranglijst van de Serie A. Koploper Internazionale heeft 5 punten meer en speelt zondag nog tegen Frosinone.