Atalanta lijdt zure en dure nederlaag bij Salernitana in strijd om Europees voetbal

Buikschuivers bij de thuisploeg na de overwinning in blessuretijd
Buikschuivers bij de thuisploeg na de overwinning in blessuretijdProfimedia
Atalanta Bergamo heeft een gevoelige nederlaag geleden bij Salernitana. De club uit Campania scoorde in de 92e minuut de enige en winnende treffer. Middenvelder Antonio Candreva, die zaterdagmiddag terugkeerde van een blessure, werd de matchwinner in het karakteristieke Arechistadion.

Bij de bezoekers ontbrak de langdurig geblesseerde Hans Hateboer, maar Teun Koopmeiners en Marten de Roon stonden allebei in de basis. Eerder dit seizoen won Atalanta met liefst 8-2 van Salernitana, maar dat bleek ook direct het dieptepunt van I Granata. Atalanta had vanaf de aftrap de overhand, maar kwam niet tot grote kansen. Terwijl de harde wind en striemende regen een steeds groter effect op de bal en dus het spel hadden kwam na rust Rasmus Højlund in de ploeg.

Candreva

De Deense spits, die via FC Kopenhagen en Sturm Graz in Noord-Italië belandde, scoorde dit seizoen al zeven keer, maar vele wanhopige aanvallen eindigden niet bij de afmaker. De pressie richting het doel van de Mexicaanse keeper Guillermo Ochoa bleef echter onverminderd hoog en Atalanta mocht in de slotfase nog een aantal hoekschoppen nemen. Achterin kwam meer ruimte en daar maakte de 36-jarige veteraan Candreva handig gebruik van met een prima schot vanaf de rand van het strafschopgebied (1-0).

Salernitana is door de zege zo goed als veilig. Atalanta verzuimde drie punten afstand te nemen van AS Roma en valt voorlopig buiten de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Het team uit Bergamo speelt nog thuiswedstrijden tegen Verona en Monza en moet nog uit naar Inter.