AC Milan wint dankzij Frans trio ruim van AS Roma op eigen veld

Bijgewerkt
Giroud viert doelpunt
Giroud viert doelpuntANP
AC Milan heeft op eigen veld geen fout gemaakt in de competitiewedstrijd tegen AS Roma. Dankzij treffers van de Fransmannen Yacine Adli, Olivier Giroud en Theo Hernandez won de nummer 3 van de Serie A met 3-1 van de ploeg van trainer José Mourinho. Roma, dat teleurstellend negende staat, won in 2019 voor het laatst van Milan.

Basisspeler Tijjani Reijnders was de aangever bij de openingstreffer van Adli in de 11e minuut. Na een breedtepassje van de Oranje-international kapte de middenvelder zich vrij en schoot laag raak. Milan had in de eerste helft het overwicht, maar kon dat niet omzetten in een comfortabelere voorsprong.

Scoreverloop

Giroud kopte op aangeven van de Deen Simon Kjær 11 minuten na rust wel de 2-0 binnen. De Argentijn Leandro Paredes bracht 20 minuten voor tijd de spanning terug vanaf de strafschopstip, na een lompe overtreding van Milan-verdediger Davide Calabria. Op aangeven van Giroud besliste Hernandez in de slotfase de wedstrijd. De van Juventus gehuurde Dean Huijsen viel nog in bij Roma en pakte al snel een gele kaart.

Milan blijft derde staan in de Serie A, met 9 punten achterstand op stadgenoot Internazionale. Juventus, dat nog een duel moet inhalen, heeft 5 punten minder dan de koploper.