AC Milan geeft 2-0-voorsprong weg bij kampioen Napoli en ziet Inter uitlopen

Stanislav Lobotka en Rade Krunic (r.) in duel
Stanislav Lobotka en Rade Krunic (r.) in duelEPA
Kampioen Napoli heeft in de thuiswedstrijd tegen AC Milan na een 2-0-achterstand toch nog een punt gepakt. In een duel met veel kansen voorkwam aanvaller Giacomo Raspadori met een rake vrije trap een nederlaag voor de thuisploeg. Basisspeler Tijjani Reijnders zal nog terugdenken aan de grote kans die hij miste op de 3-0.

Kopspecialist Olivier Giroud bracht de club uit Milaan met twee treffers met het hoofd op een comfortabele voorsprong. De assists kwamen van de voeten van Christian Pulisic en Davide Calabria. Even voor rust kon de van AZ overgekomen Reijnders van dichtbij de 3-0 maken, maar de Oranje-international schoot over.

Napoli kwam na slap verdedigen van Milan 5 minuten na rust terug in de wedstrijd via Matteo Politano. De Italiaan Raspadori krulde met nog ruim een half uur te gaan uit een hard genomen vrije trap de gelijkmaker in het doel, waarmee hij voor de eindstand van 2-2 zorgde.

AC Milan ziet rivaal Internazionale door het puntenverlies uitlopen aan kop van de Serie A. De achterstand is 3 punten. Napoli heeft 7 punten minder dan Inter.