Tottenham Hotspur op vierde plek na moeizame zege op Everton

Richarlison viert zijn treffer
Richarlison viert zijn trefferEPA
Tottenham Hotspur heeft zich door een 2-1-overwinning op Everton op de vierde plaats genesteld in de Premier League. De Londenaren hadden na een goede start wel hun handen vol aan de ploeg van trainer Sean Dyche. Everton verloor na vier zeges op rij voor het eerst deze maand.

Richarlison opende al vroeg de score. Hij deed zijn voormalige werkgever pijn door een lage voorzet van Brennan Johnson bij de eerste paal binnen te werken. Na 18 minuten stond het 2-0. Son Heung-min kreeg de bal na een kort genomen corner voor zijn voeten en knalde raak.

Everton leek kort na rust op 2-1 te komen, maar het doelpunt van Dominic Calvert-Lewin werd op advies van de VAR afgekeurd door een overtreding in de aanloop naar de goal. Toch kon de aansluitingstreffer niet uitblijven. Die viel pas in de slotfase door toedoen van André Gomes. De verdiende gelijkmaker bleef, ondanks de bedrijvige invaller Arnaut Danjuma, vervolgens uit.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Elders in de Premier League

Newcastle United ging door een doelpunt van Andros Townsend verrassend met 1-0 onderuit bij het laaggeklasseerde Luton Town. Burnley verliet de laatste plaats door met 2-0 te winnen bij Fulham. Dominic Solanke was met drie doelpunten de grote man aan de kant van Bournemouth, dat bij Nottingham Forest met 3-2 zegevierde.