Tottenham boekt op tegenvallend Newcastle eerste zege in anderhalve maand

Richarlison was belangrijk met twee doelpunten
Richarlison was belangrijk met twee doelpuntenProfimedia
Tottenham Hotspur heeft na anderhalve maand eindelijk weer een wedstrijd gewonnen in de Premier League. Op eigen veld hielp aanvoerder Son Heung-min de Spurs met een treffer en twee assists langs nummer 7 Newcastle United: 4-1.

De geblesseerde verdediger Micky van de Ven ontbreekt nog altijd bij Tottenham, net als zijn collega-international Sven Botman bij Newcastle. Spurs-verdediger Ben Davies voorkwam met een knappe sliding dat de Zweed Alexander Isak de bal in een leeg doel kon tikken. Newcastle was de betere ploeg in de openingsfase.

In de loop van de eerste helft werd de thuisploeg beter. Met een lage voorzet stond de Zuid-Koreaan Son in de 26e minuut aan de basis van de 1-0 van Iyenoma Udogie uit Italië. 12 minuten later zette Son rechtsback Kieran Trippier te kijk met een schaarbeweging, waarna de Braziliaan Richarlison zijn lage voorzet promoveerde tot een doelpunt.

Statistieken Tottenham Hotspur - Newcastle
Statistieken Tottenham Hotspur - NewcastleFlashshare

Newcastle begon beter aan de tweede helft, maar kreeg na een uur een derde treffer tegen. Richarlison rondde af na een lange bal. Son benutte in de slotfase een strafschop, voordat de Braziliaan Joelinton de eindstand bepaalde.

Newcastle, de nummer 4 van vorig seizoen, staat teleurstellend zevende. Tottenham is de nummer 5, op 7 punten van koploper Liverpool.