Newcastle en Aston Villa op Amerikaanse bodem in doelpuntrijk duel in evenwicht

Matt Ritchie (l) wordt aangepakt door Douglas Luiz
Matt Ritchie (l) wordt aangepakt door Douglas LuizAFP
Newcastle United en Aston Villa hebben in Philadelphia met 3-3 gelijkgespeeld. Callum Wilson zorgde tien minuten na rust voor de gelijkmaker.

Newcastle, dat aankomend seizoen de Champions League ingaat, werd vroeg in de wedstrijd op achterstand gezet door Villa-spits Ollie Watkins.

Via middenvelder Emi Buendia, die aangever was bij de 1-0, werd de score verdubbeld. Op dat moment was de wedstrijd nog maar elf minuten oud.

Na een krap half uur spelen deden The Magpies via Elliot Anderson iets terug. Op slag van rust kwam Newcastle op gelijke hoogte door een intikker van Alexander Isak.

Newcastle United - Aston Villa
Newcastle United - Aston VillaFlashshare

Bij rust wisselden Eddie Howe en Unai Emery een flink aantal keren, maar het was Buendia die opnieuw de hoofdrol opeiste. De Argentijn zette de aanval zelf op en was attent bij de rebound na een schot van invaller Omari Kellyman.

Het slotakkoord was voor Newcastle, dat via Callum Wilson tien minuten na rust de eindstand bepaalde.

Op 12 augustus staan beide teams wederom tegenover elkaar, dan voor de eerste speelronde van de Premier League.