Manchester City boekt zonder Haaland weer eens een zege ten koste van Luton

Jack Grealish scoorde de winnende 1-2
Jack Grealish scoorde de winnende 1-2AFP
Zonder de aan zijn voet geblesseerde steraanvaller Erling Haaland heeft Manchester City met 2-1 van Luton gewonnen. De Engelse landskampioen maakte in de uitwedstrijd tegen de gepromoveerde club een einde aan een reeks van vier competitiewedstrijden zonder overwinning.

Makkelijk ging het niet voor Manchester City. Luton nam in de blessuretijd van de eerste helft verrassend een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Elijah Adebayo. Dat was gezien de kansen van City tegen de verhouding in, maar na de pauze maakte de regerend landskampioen, met Nathan Aké in de basis, toch gelijk. Bernardo Silva schoot in de verre hoek raak. Daarna stoomde de ploeg van coach Pep Guardiola door. Jack Grealish zette City drie minuten na de gelijkmaker op voorsprong. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Luton nog een corner. Ook de doelman meldde zich voorin, maar de bal ging er niet in. Manchester City pakte hiermee toch de 3 punten.

Guardiola meldde voor het begin van de wedstrijd dat Haaland afwezig zou zijn. Het is niet duidelijk hoe lang de Noor met zijn voetblessure aan de kant moet blijven.