Liverpool blijft in spoor koploper Arsenal met doelpuntrijke zege op Fulham

Trent Alexander-Arnold viert zijn goal met Virgil van Dijk en Cody Gakpo
Trent Alexander-Arnold viert zijn goal met Virgil van Dijk en Cody GakpoANP
Liverpool heeft met de grootst mogelijke moeite gewonnen van Fulham. Het aantrekkelijke duel werd beslist door een doelpunt van Trent Alexander-Arnold, die kort voor tijd de 4-3 binnenschoot. Liverpool bleef zo in het spoor van koploper Arsenal dat zaterdag al met 2-1 won van Wolverhampton. Manchester City passeert Liverpool als het wint van Tottenham Hotspur.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp liet naast Virgil van Dijk ook Ryan Gravenberch vanaf het begin meedoen. Cody Gakpo zat op de bank, terwijl bij Fulham Kenny Tete voor het eerst sinds half september weer een basisplaats had.

Alexander-Arnold opende in de 20e minuut met een fraai genomen vrije trap de score. Fulham kwam al vier minuten na de openingstreffer weer op gelijke hoogte. Harry Wilson schoot van dichtbij raak uit een voorzet van Antonee Robinson. In de 39e minuut kwam Liverpool opnieuw op voorsprong. Ditmaal was het Alexis Mac Allister die de bal in de kruising schoot achter doelman Bernd Leno. Kort voor rust maakte Tete gelijk door een kopbal van Raúl Jiménez van richting te veranderen.

Alexander-Arnold

Tien minuten voor tijd zette Bobby Decordova-Reid met een kopbal Fulham voor het eerst op voorsprong. De vreugde was van korte duur, want met een geplaatst schot maakte de Japanner Wataru Endo gelijk, waarna Alexander-Arnold raak schoot nadat Leno eerst nog een schot van de ingevallen Gakpo had gekeerd.