Erik ten Hag prijst Manchester United na 'horrorstart' tegen Nottingham Forest

Ten Hag zag ManUnited uiteindelijk toch nog winnen
Ten Hag zag ManUnited uiteindelijk toch nog winnenAFP
Erik ten Hag, trainer van Manchester United, noemde het feit dat zijn ploeg binnen vier minuten twee doelpunten tegen kreeg tegen Nottingham Forest "krankzinnig", maar prees zijn spelers voor het feit dat ze zich hadden teruggeknokt om zaterdag alsnog met 3-2 te winnen.

Het leek erop dat United de teleurstellende start van het seizoen zou voortzetten toen Taiwo Awoniyi vanuit een corner van de thuisploeg uitbrak en na 90 seconden de score opende. Nog geen twee minuten later stond het al 2-0 toen Willy Boly ongehinderd de vrije trap genomen door Morgan Gibbs-White binnenkopte.

"Met alle respect voor Forest, we kunnen ze deze doelpunten niet toestaan", zei Ten Hag. "Het waren gemakkelijke weggevertjes. Het is gek, maar soms gaan wedstrijden zo." United verloor afgelopen weekend met 2-0 van Tottenham nadat het op eigen bodem werd overheerst door Wolves, hoewel het in het openingsweekend van de competitie ontsnapte met een 1-0 overwinning. De ploeg herstelde zich met de tweede overwinning in drie wedstrijden.

Ten Hag zag een bedenkelijk ManUnited in de beginfase van de wedstrijd
Ten Hag zag een bedenkelijk ManUnited in de beginfase van de wedstrijdAFP

De tegenaanval

Cristian Eriksen zette de tegenaanval in door een voorzet van Marcus Rashford binnen te koppen. Casemiro maakte daarna gelijk. Forest kwam met 10 man te staan toen Joe Worrall rood kreeg omdat hij Fernandes een duidelijke scoringskans ontnam. United profiteerde van de man meer, viel veelvuldig aan en 14 minuten voor tijd schoot Fernandes een strafschop binnen nadat Rashford was neergehaald in het strafschopgebied.

"Verschrikkelijke start, maar het karakter van het team was schitterend", voegde Ten Hag eraan toe. "We bleven zo kalm en zo evenwichtig. We hielden vast aan ons geloof, hielden vast aan ons plan, speelden goed voetbal en scoorden drie goede doelpunten. Het was een geweldige comeback.