Erik ten Hag onder druk na nieuwe nederlaag Manchester United tegen Brighton

Erik ten Hag geeft instructies aan Bruno Fernandes
Erik ten Hag geeft instructies aan Bruno FernandesAFP
De positie van Erik ten Hag staat onder druk na de derde nederlaag van Manchester United in vijf competitiewedstrijden. Het elftal van de Nederlandse trainer ging in eigen stadion met 3-1 hard onderuit tegen Brighton & Hove Albion.

United keek na 20 minuten al tegen een achterstand aan. Na een pass van Simon Adingra en een handig overstapje van Adam Lallana schoof Danny Welbeck de openingstreffer binnen (0-1). De thuisploeg leek vervolgens gelijk te maken via Rasmus Højlund, maar de bal was in de opbouw al buiten de lijnen geweest.

Brighton, dat speelde met de Nederlanders Joël Veltman en Jan Paul van Hecke in de basis, verdubbelde de voorsprong in de 53e minuut via Paul Gross. Twintig minuten voor tijd leek de afgang van United compleet, toen João Pedro de derde treffer binnenschoot, 0-3. Twee minuten later gaf Hannibal Mejbri met een doeltreffend schot United weer hoop, maar verder kwam de ploeg niet.

Manchester City

Koploper Manchester City draaide op bezoek bij West Ham United een achterstand om in een 3-1-zege. James Ward-Prowse opende de score namens de thuisploeg, waarna Jéremy Doku, Bernardo Silva en Erling Haaland scoorden voor de ploeg van Pep Guardiola. Oranje-international Nathan Aké viel in de blessuretijd in bij de bezoekers.