Arsenal speelt Chelsea van het kastje naar de muur in een 5-0 galavoorstelling

Kai Havertz scoort de 3-0 en iedereen mag het weten
Kai Havertz scoort de 3-0 en iedereen mag het wetenProfimedia
Premier League-koploper Arsenal heeft na een galavoorstelling stadsgenoot Chelsea met 5-0 verslagen. De ploeg van trainer Mikel Arteta liep vanaf minuut één over de nummer negen van de Premier League heen. Tussen de goals door kreeg Chelsea kansen op treffers, maar Arsenal liet zien hoe je scoort.

Al na vier minuten schoot Leandro Trossard de 1-0 binnen in de korte hoek Djordje Petrovic zag er daarbij niet goed uit, maar je kan ook stellen dat het een knap doelpunt was. Ondanks het overwicht hadden Marc Cucurella en Enzo Fernandez na een half uur kansen op de gelijkmaker, maar het zat er niet voor de Blues, die zonder de zieke Cole Palmer aantraden.

Na rust was Arsenal superieur en scoorden Ben White en Kai Havertz allebei tweemaal en daarmee was de huidige koploper in de Premier League genadig voor hun buurman. Arsenal heeft nu 77 punten verzameld en heeft daarmee drie punten voorsprong op nummer twee Liverpool, dat woensdag in actie komt tegen Everton. De voorsprong op Manchester City is vier punten, maar de regerend landskampioen heeft nog twee wedstrijden tegoed, te beginnen op donderdag tegen en bij Brighton.