Arsenal kan titel na fikse thuisnederlaag tegen Brighton wel vergeten

Julio Enciso viert de 1-0
Julio Enciso viert de 1-0AFP
Arsenal kan de eerste Engelse landstitel sinds 2004 vergeten. De Londenaren verloren zondag voor eigen publiek verrassend van Brighton & Hove Albion (0-3) en zagen de achterstand op koploper Manchester City, dat eerder op de dag Everton versloeg (0-3), oplopen tot 4 punten. Manchester City speelde bovendien een duel minder.

Arsenal kreeg voor rust voldoende kansen tegen Brighton, waar de Nederlands verdediger Joël Veltman nog altijd ontbrak met een blessure. De Zwitser Granit Xhaka raakte twee keer de paal en ook Gabriel Jesus kreeg een kans. Gabriel Martinelli moest bij Arsenal al snel het veld verlaten met een blessure.

Pijnlijk

Brighton sloeg na rust toe. Na een voorzet vanaf de linkerkant kon de Paraguayaan Julio Enciso de bal in de 51e minuut van dichtbij in het doel koppen: 0-1. Het werd in de slotfase nog pijnlijker voor Arsenal, dat slecht uitverdedigde en Deniz Undav in de 86e minuut zag profiteren (0-2). Diep in blessuretijd scoorde ook Pervis Estupiñán nog.

Manchester City kan volgende week zondag met een zege in de thuiswedstrijd tegen Chelsea de titel veiligstellen. Brighton steeg dankzij de zege naar de zesde plek en heeft goede kansen om komend seizoen Europees voetbal te mogen spelen.