Inter Miami speelt gelijk tegen New York City FC ondanks doelpunt Luis Suarez

City-doelman Matthew Freese verricht een redding op de inzet van Miami's Luis Suarez AFP
Luis Suarez maakte zaterdag in de Major League Soccer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Ondanks dat speelde Inter Miami met 1-1 gelijk tegen New York City FC.

Voormalig Barcelona- en Liverpool-ster Suarez schoot in de 15e minuut een vrije trap van Julian Gressel binnen en zette Miami op voorsprong in het Chase Stadium in Fort Lauderdale. Maar de hoop om de drie punten veilig te stellen werd verijdeld door een hardnekkig optreden van New York, dat zijn beloning kreeg toen Costa Rica-international Alonso Martinez na 34 minuten de gelijkmaker binnenschoot.

Miami, dat in hun laatste wedstrijd met 4-0 werd verslagen door de New York Red Bulls, creëerde een reeks kansen na de gelijkmaker van City, maar werd gefrustreerd door het uitstekende optreden van doelman Matthew Freese. De goalie verrichtte een aantal knappe reddingen, waaronder een briljant blok met één hand op de inzet van Suarez in de 80e minuut toen Miami aandrong op het winnende doelpunt.

Miami, opnieuw zonder de geblesseerde Lionel Messi, bleef door het gelijkspel op de tweede plaats staan in de Eastern Conference, één punt achter koploper Cincinnati.