PSG heeft geen moeite met runner-up Lens en neemt voorschot op kampioenschap

Mbappé en Messi weten elkaar te vinden na de 1-0
Mbappé en Messi weten elkaar te vinden na de 1-0ANP
Paris Saint-Germain heeft een voorschot genomen op prolongatie van de titel in de Franse voetbalcompetitie. De ploeg van trainer Christophe Galtier versloeg Lens, de nummer 2 van de Ligue 1, met 3-1 en sloeg daardoor een gat van 9 punten. Kylian Mbappé opende na een half uur de score met zijn 139e doelpunt voor PSG in de Franse competitie, waarmee hij het clubrecord overnam van Edinson Cavani.

De 24-jarige aanvaller, in 2017 overgekomen van AS Monaco, had daar 169 competitiewedstrijden voor nodig. Cavani maakte 138 goals in 200 wedstrijden voor PSG in de Ligue 1.

Lens moest al na 19 minuten met tien man verder. Salis Abdul Samed werd met rood van het veld gestuurd voor een tackle op de enkel van Achraf Hakimi. PSG buitte de overtalsituatie al snel uit. Tussen de 31e en 40e minuut scoorden Mbappé, Vitinha en Lionel Messi. Przemyslaw Frankowski deed na een uur uit een strafschop nog wel iets terug namens de tien van Lens, maar de thuisclub liet de zege niet meer in gevaar komen.

De ploeg van Galtier, de trainer die onder vuur ligt vanwege mogelijke racistische uitlatingen, heeft zich met twee overwinningen op rij weer enigszins hersteld van een slechte fase met uitschakeling in de Champions League en twee nederlagen in de Ligue 1.