Cyriel Dessers en Danilo helpen PSV-tegenstander Rangers ronde verder

Danilo viert zijn goal met Abdallah Sima en Cyriel Dessers
Danilo viert zijn goal met Abdallah Sima en Cyriel DessersProfimedia
Rangers FC heeft de kwartfinale van het toernooi om de Schotse League Cup bereikt. Drie dagen voor de eerste ontmoeting met PSV in de play-offs van de Champions League won het elftal van trainer Michael Beale met 2-1 van Greenock Morton.

Grant Gillespie zette Greenock Morton, dat op het tweede niveau in Schotland speelt, in de 53e minuut uit een strafschop verrassend op voorsprong. Twee oud-Feyenoorders hielpen Rangers daarna aan de zege. Cyriel Dessers benutte na een uur spelen een penalty en invaller Danilo zette Rangers in de 68e minuut op voorsprong. Naast Dessers had ook voormalig PSV'er Sam Lammers voorin een basisplaats bij de Schotse topclub.

De eerste wedstrijd tussen Rangers en PSV begint dinsdag om 21.00 uur (Nederlandse tijd). Het tweede duel in Eindhoven volgt op woensdag 30 augustus. Vorig jaar stonden beide clubs ook tegenover elkaar in de play-offs van de Champions League. Na de 2-2 in Schotland ging PSV voor eigen publiek verrassend onderuit (0-1) en liepen de Brabanders het hoofdtoernooi mis.